Fülöp Attila: Átlagosan 36 százalékkal nő a szociális intézmények támogatása

2019. november 13. 13:05

Akkor lesz társadalmi megbecsültsége e területnek, ha mindenki megérti, hogy az életek megmentése sokkal többet ér, mint bármilyen tárgyi dolog hajhászása – fogalmazott az államtitkár.

2019. november 13. 13:05

Jövőre átlagosan 36 százalékkal emelkedik az önkormányzati, civil és egyházi fenntartású szociális intézmények normatív támogatása – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Biatorbágyon újságíróknak.

Fülöp Attila a szociális munka napjához kapcsolódva, a szociális területen dolgozó civil szervezetek munkájáról tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, a jövőben akkor tud a szociális terület a társadalom nagyobb figyelmére igényt tartani, ha sikerül minél jobban bemutatni, hogy az intézményekben milyen szolgáltatás zajlik.

Ismertetése szerint a kormányzat a múlt évben ezt a munkát megkezdte, elindított egy, a nevelőszülői munkát bemutató kampányt, amelyet most a fogyatékosság- és az idősügy területén is folytatni szeretne. Akkor lesz társadalmi megbecsültsége e területnek, ha mindenki megérti, hogy az életek megmentése sokkal többet ér, mint bármilyen tárgyi dolog hajhászása – fogalmazott az államtitkár.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázatain a civil szervezetek számára jövőre 7,7 milliárd forint lesz elérhető az idei 5,9 milliárd forint helyett.

A helyettes államtitkár elmondta, hogy jelenleg 341 ezer emberről tud a minisztérium, aki szabadidejében különböző civil szervezeteken keresztül önkéntes munkát vállal.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
southwind
2019. november 13. 15:02
"Akkor lesz társadalmi megbecsültsége e területnek, ha mindenki megérti, hogy az életek megmentése sokkal többet ér, mint bármilyen tárgyi dolog hajhászása – fogalmazott az államtitkár. " Akkor lesz itt kormányzati megbecsülés, ha tömegesen halnak meg az emberek, étel, ital, gondozás nélkül, állati módon és az eu számonkéri a kormányt.
southwind
2019. november 13. 14:58
szoc gondozó vagyok, alkalmazott, még egy évem van nyugdíjig, számolom a napokat. A kollégáim 2/3 része szintén közel van a nyugdíjhoz. Ebben az évben 9 embert iskoláztak be szoc gondozónak (szegeden), egy sem fog magyarországon dolgozni. Én rokkantnyugdíj mellett félműszakban dolgozom, havi 75 ezerért (fizetési lapom megtekinthető). Ebben benne van a béremelés és az ágazati pótlék. Caféteria a mesében, sőt a munkafeltételként a bérletet (7ezer) is engem terhel. Lesz itt katasztrófa, nem kicsi...
vendelin
2019. november 13. 13:28
Jelenleg egy szociális munkás egyetemi diplomával nagyjából 600 eurót keres havonta. Ezért gondoznak időseket, fogyatékkal élőket, nehéz helyzetben lévő családokat, szenvedélybetegeket és hajléktalanokat. Kormánypártiként az egyik legnagyobb csalódásom, hogy 9 év sem volt elég a bérrendezésre. Pedig az ellátórendszer épp szétesni készül, mert akkora a szakember hiány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!