Kiss Ambrus lehet az ötödik főpolgármester-helyettes

2019. október 25. 08:12

A politológus a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok alatt miniszteri kabinetfőnöki és államtitkári tisztséget töltött be.

2019. október 25. 08:12

Kiss Ambrus lehet Karácsony Gergely ötödik főpolgármester-helyettese – értesült a Népszava. A politológushoz valószínűleg a gazdasági és adminisztratív feladatok tartoznak majd.

Kiss Ambrus 1979. november 11-én született. 2003-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett politológusi diplomát. 2010 óta vezeti a Policy Agenda kutatóintézetet. Az Új Egyenlőség szerkesztőbizottságának tagja. Főbb kutatási területei a társadalompolitikai folyamatok, a szakszervezeti mozgalmak és a munka világa intézményrendszere.

Munkássága a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormányok alatt

2002-től a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztériumban dolgozott, majd 2003. márciusától miniszteri tanácsadó a Miniszterelnöki Hivatalban.

2006. júliusától 2007. júliusáig a szociális és munkaügyi miniszter kabinetfőnöke, ezt követően 2009. áprilisáig a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter kabinetfőnöke.

2009. áprilisától társadalompolitikai szakállamtitkár a Miniszterelnöki Hivatalban.

Kezd összeállni a főpolgármester-helyettesi csapat

Kiss Ambruson kívül a DK-s Gy. Németh Erzsébet, a szocialista Tüttő Kata, a momentumos Kerpel-Fronius Gábor, valamint a párbeszédes Dorosz Dávid lehet főpolgármester-helyettes.

Kép forrása: Új Egyenlőség

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. október 26. 12:34
FIIIIGYÁLÁM!! FIIIGYÁLÁM!! ÁCHTUNG, ÁCHTUNG!!! POZOR! POZOR!! VNYMÁNYIJE! VNYIMÁNYIJE! ÁÓÓÓRIÁSSI CENZZÁCCIÓ! ITTEN LÁÁTHATÓ A PESTI VÁROSHÁZÁN LÁMMPPÉRTH MÁÓÓNIKÁ A SZAKÁLLAS NŐ! CSSAKECCER CSAKMOSTANNN! NEHAGYJAKI, NÉZZEMEG, ÁÓRIÁSSI SZENZZÁCIÓÓÓÓ!
syphax
2019. október 26. 09:27
A helyzet az, hogy ez a Kiss Ambrus talán az egyetlen az egész korlátolt-idióta ballib BRANCSBAN, aki nem annyira hülye. Talán egy icipicit normálisabb a sok-sok tökhülye között--ami nem túl nagy művészet-- akik "nyomják előre magukat"--élén az elmebajos, Demszkyvel, a rángatódzó-túlmozgásos Gurcsányival meg a rég leszerepelt Lamperth Mónikával. Valóságos VIASZBÁBÚ PANOPTIKUM lesz mááán' lassacskán az egész pesti városháza, ahun MUTOGASSÁK MAJ' a hülyébbnél-hülyébb BUKOTT-MEGCSONTOSODOTT FAZONOKAT... MINT A SZAKÁLLAS NŐT ANNÓ' A LIZSÉBEN..HOGYASSZONGYA: " ÓÓÓÓRIÁSSI CENZáCCIÓ!!! ITTLÁTHATÓ LAMPERTMÓNIKA!!! A SZAKÁLLAS NŐ! A FEJITŐL A FARKÁIG 20 M, A FARKÁTUL A FEJÉIG 20 M, ÖSSZESSEN TEHÁT 40M. TESSÉK CSAK TESSÉK! LEHET BESSSÉÉÉTÁÁLNI....MEGLEHET NÉZNI ŐKET SATÖBBI..SATÖBBI....
kortárs
2019. október 25. 16:03
Az éhes patkányok most feljöttek a csatornából és tőlük újra büdös lesz az egész város! Lukács György komcsi unokái, az idegenek uralkodnak a fővárosunkban, 365 nap Pride menet!
tango47
2019. október 25. 14:41
"Kiss Ambruson kívül a DK-s Gy. Németh Erzsébet, a szocialista Tüttő Kata, a momentumos Kerpel-Fronius Gábor, valamint a párbeszédes Dorosz Dávid lehet főpolgármester-helyettes." Ezeket hívják a választáson "futottak még" kategóriájú versenyzőknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!