Ideiglenesen bezár az MNB doktori iskolája

2019. szeptember 11. 09:48

A 24.hu úgy tudja, nem nagyon volt együttműködő a lakókkal a PADA.

2019. szeptember 11. 09:48

Egyéves működés után a napokban visszavonták a Magyar Nemzeti Bank doktori iskolájának használatbavételi engedélyét, tudta meg a 24.hu. Ez azt jelenti, hogy az újbóli engedélyeztetési eljárás lezárultáig be kell zárni az épületet, és ki kell kapcsolni az ingatlanban működő légtechnikai berendezéseket is.

Az előzmények kapcsán a portál arról ír: az épületet használó Pallas Athéné Domus Animae (PADA) Alapítvány doktori iskolája jogi vitába keveredett a környéken lakókkal, mivel utóbbiak szerint az oktatási céllal ellentétesen rendezvények is helyett kaptak az épületben, ez pedig zajjal járt. Nem is kicsivel, ugyanis a únak titulálja, de a beruházás alapján inkább a belső udvarra kitelepülő vendéglátóipari és a rendezvényközpont-funkció is komoly szerepet kapott. K.hu értesülései szerint kétszer is kihívták a rendőröket a doktori iskolában zajló bulik miatt.

Arról is ír a portál, hogy az épület átépítésekor nem szigetelték le a szomszédos lakóház tűzfalát, sőt látványelemeként csupaszon meghagyták a az egyik belső falfelületet, így a lakók csillapítás nélkül szenvedik el a PADA-épület felső szintjére telepített szellőztető rendszer zaját és rezgéseit. A nyáron lezajlott szakértői mérések során nappal és éjszaka is 50-60 decibeles alapzajt mértek a lakószobákban – írja 24.hu. 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!