Bértárgyalásokat kezdeményeznek a kormánnyal a vasutas és a volános szakszervezetek

2019. szeptember 20. 16:53

Olyan bérmegállapodásban érdekeltek, amely figyelembe veszi a gazdaság teljesítőképességét, a GDP bővülését és az infláció mértékét is – mondta Meleg János.

2019. szeptember 20. 16:53

Az állami vállalatok közül a MÁV és a Volán társaságoknál működő szakszervezetek a bértárgyalások megindítását kezdeményezik a kormánnyal és a munkáltatókkal, hogy kiszámítható, középtávú, az egyes vállalatok problémáira fókuszáló bérmegállapodást tudjanak kialakítani – hangzott el sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

Halasi Zoltán, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás (VDSzSz Szolidaritás) elnöke elmondta, hogy levélben fordulnak a kormányhoz a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumának (KVKF) mielőbbi összehívása érdekében. Ezen felül megkeresik a munkáltatókat képviselő Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetségét (Stratosz) is.

Hozzátette, idén lejár a 2017-ben kötött, 3 éves bérmegállapodás, de a munkaerőhiány kezelése is a tárgyalások megkezdését indokolja, ez a probléma ugyanis megfogalmazása szerint a MÁV-nál már néhány területen működési nehézséget okoz. Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke ismertette, olyan bérmegállapodásban érdekeltek, amely figyelembe veszi a gazdaság teljesítőképességét, a GDP bővülését és az infláció mértékét is.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2019. szeptember 20. 17:12
Lehet, hogy Meleg János pártpolitikai érdekeket képvisel? https://munkastanacsok.hu/tajekoztato-a-vkf-ben-kotott-2019-2020-evekre-szolo-minimalber-es-garantalt-berminimum-emeleserol/ http://www.dolgozoklapja.hu/?p=2705
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!