Elsőbálozó lett az Anna-bál legszebbje

2019. július 28. 09:44

Az idei királynő az Anna-bál hagyományát kutatja civilben.

2019. július 28. 09:44

 A kisvárdai Purgel Rékát választották a 194. Anna-bál szépének szombat éjjel Balatonfüreden. Az első udvarhölgy a budapesti Krulik Dalma, a második udvarhölgy pedig a komáromi Császár Ágnes lett.

A zsűri a közönség által legszebbnek ítélt tizenöt bálozó közül választotta a 194. Anna-bál szépének a 23 éves kisvárdai Purgel Rékát, aki édesapjával érkezett a rendezvényre. A bál szépe elmondta, jelenleg az ELTE kulturális örökség tanulmányok mesterszakán elsőéves hallgató, korábbi szakdolgozatában foglalkozott az Anna-bál művelődéstörténeti hátterével. Hozzátette: a kíváncsiság vezérelte a bálra, amellyel nagy álma teljesült.

Purgel Réka. MTI/Vasvári Tamás

Az első udvarhölgy a 19 éves budapesti Krulik Dalma lett, aki édesanyjával és nagynénjével érkezett az Anna-bálra. Elmondása szerint amióta „eszét tudja”, követi a televízióban a rendezvényt, amit csodálatosnak tart, itt „mindenki hercegnőnek, királynőnek érezheti magát” ilyenkor Balatonfüreden. Hozzátette: a bálozással nemcsak saját, hanem nagymamája álmát is beteljesítette, aki láthatta a televízióban unokáját.

A második udvarhölgy a 16 éves komáromi Császár Ágnes lett, aki egy barátjával érkezett az Anna-bálra Balatonfüred kulturális testvértelepüléséről. Elmondta, a komáromi Jókai gimnáziumba jár, atletizál és későbbi tanulmányai során is a sporttal szeretne foglalkozni.

Az egykoron neves személyiségeket – Széchenyi Istvánt, Wesselényi Miklóst, Kossuth Lajost, Deák Ferencet, Vörösmarty Mihályt, Jókai Mórt, Blaha Lujzát – vonzó mulatságok fénye a két világháború között kissé megkopott, reneszánszuk 1954-ben kezdődött. A színhely előbb a Balaton étterem volt, 1957-től pedig a felújított egykori Kúrszalon, a mai Anna Grand Hotel.

(MTI)

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2019. július 28. 18:24
Itt jobban látszanak: https://pestisracok.hu/wp-content/uploads/2019/07/Download.aspx-3-1000x600.jpeg https://24.p3k.hu/app/uploads/sites/11/2019/07/d_mti20190728021-e1564310400488-1024x576.jpg Az tényleg elég nagy dobás, hogy "szakdolgozatában foglalkozott az Anna-bál művelődéstörténeti hátterével. Hozzátette: a kíváncsiság vezérelte a bálra, amellyel nagy álma teljesült." És erre bál szépe lett, ez valóban egy nagy álom teljesülése. Gratula.
zakar zoltán béla
2019. július 28. 11:55
Ízlések és.............
Mia szösz
2019. július 28. 10:28
A "nemzeti hagyományok ápolása" addig érték, ameddig a nemzeti hagyományok szintjén marad. Amit látunk: évről évre jobban átcsúszik a szépségversenyeknek és a bulvársajtó celebjeinek a szintjére. A média persze, hogy rácuppan: magas részvételi költség, minél drágább ruhák-frizurák-sminkek - a határ a csillagos ég. Ez kell a magyarnak? Valahol határt kellene szabni a rongyrázásnak.
3M..
2019. július 28. 10:00
Kisvárda igen közel van a volt szovjet határhoz. Az ottani lányokban van némi szlávos vonulat is, így a keleti fiatal nők általában szebbek és mutatósabbak, mint a germán jegyeket is magukon viselő nyugat-magyarországiak. Ez természetesen csak általánosságban igaz, mert vannak üdítő kivételek is. Csak a Nemzet! Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!