40 éve nem látott fejlesztés történt a Balatonon

2024. március 29. 18:16

Szolgálatba álltak Közép-Európa legmodernebb hajói.

2024. március 29. 18:16
null

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Közel hatmilliárdos beruházás történt a Balatonon, a magyar állam négy új hajót, két kompot és két katamaránt vásárolt – írja a vg.hu

A tegnapi napon szolgálatba álltak a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) új hajói, a történelmi fejlesztésére rengetegen voltak kívácsiak. A siófoki és a balatonfüredi kikötőt is nagy tömegek lepték el, hogy szemtanúi legyenek a felavatásnak. 

Az 5,7 milliárd forintért vásásrolt négy hajó maximálisan megfelel a környezetvédelmi normáknak, műszakilag a legmagasabb szintet képviselik és kialakításuk is lehető legjobban utasbarát.

A 45 méter hosszú és 11 méter széles kompok a Szántód és Tihany nevet kapták, hiszen Szántódrév és Tihanyrév között fogják szállítani az utasokat. A szintén 11 méter széles, 35 méter hosszú katamaránok a Tomaj és Balaton nevet kapták, ők a Fonyód-Badacsony, valamint a Siófok-Balatonfüred-Tihany útvonalon közlekednek majd. 

A hajók menetrendszerint fognak közlekedni a kijelölt útvonalakon, de tavasszal az érdeklődők számos kikötőben szemügyrevehetik majd őket. 

A Bahart szerint a négy hajó évente átlagosan egymillió utast fog szállítani. 

A hajókkal kapcsolatos további információk, menetrendek és képek a Bahart oldalán tekinthetőek meg. 

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:16
🍓 ️ ­­A­ ­­d­ö­g­­ö­s­ ­l­­á­­­n­­y­o­k­ ­­v­­á­­r­­n­a­­­k­­ ­­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
Gullwing
2024. április 13. 15:20
Tengerre Magyar! 🤣 Vagy Balatonra....🤣
auditorium
2024. március 30. 16:37
Gyönyörű a Balaton északi és déli partja. Magyar RIVIERA lett. Azonban NE épitsék túl, nem kell annyi lakópark, luxusszálló, mert Mo-n van sok más lehetőség is, amit fejleszteni lehetne. Pl. ahogy bejövünk a magyar határon külföldről az első falvak olyan kopottasnak néznek ki, ha vonaton érkezünk Ausztria, de akár Szlovénia felől, akkor szintén azt érezzük, h. egy szegényebb, elhanyagolt országba érkeztünk a PUSZTÁBA csak a Balaton csücskétől lehet szebb falvakat látni. Csupán jóindulatból irom, mert a külföldi turistának ez a benyomása. Nagyon FONTOS a határnál a fogadás. a WC-ék, büfék. Pl. az autósztrádán múködik a svájci érdekeltségú MARCHE - megérkezik egy turistacsoport, fogyasztanának, de előtte WC-re mennének. Váltott forintja még SENKINEK NINCS, ezért WC-re se mehetnek, mert nincs 1OO Ft-os érméjük. Bosszankodva továbbállnak. Ilyen helyen legyen akkor CHANGE és ne pitinánerkedjenek a WC-használattal, amikor több tizezer Ft bevétel jönne be a csoporttól.
bunko-jobbos
2024. március 30. 10:57
Szar dizel hajok. Miert nem egeszseges, szep elektromsak?? Csak ironia volt. 😃😃 Aze mer az elektromos nem mukodik. Meg autonal el tudjak hazudni, hogy elektromos auto,de kamionnal, tavolsagi busznal meg hajonal mar nem megy. De ez nem akadalyozta meg a szellemi fogyatekosokat, hogy 2035-tol betiltsak a belso egesu motorokat.😃😃😃 Bolsevik tempo, lesz itt meg siras meg nyomor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!