Új ember került a MÁV élére

2018. augusztus 02. 15:07

Homolya Róbert jogász, közlekedéspolitikai szakember a Miniszterelnökségen és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban dolgozott az elmúlt években. Az eddigi MÁV-vezér Dávid Ilona a jövőben a Volánbusz Zrt.-t irányítja.

2018. augusztus 02. 15:07

Homolya Róbertet nevezte ki a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. élére Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert. Dávid Ilona elnök-vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a cégtől, a jövőben a Volánbusz Zrt.-t irányítja a miniszter felkérésére – közölte a tárca nélküli miniszter kommunikációs stábja csütörtökön az MTI-vel.

Homolya jogász, közlekedéspolitikai szakember 2015 és 2017 között a Miniszterelnökségen töltött be miniszterelnöki biztosi, majd kormánybiztosi pozíciót, 2017-től pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkáraként látta el a szakterület irányítását.

Bártfai-Mager Andrea Dávid Ilonát a Volán-társaságok reorganizációjára, megújítására kérte fel, elismerve ezzel a MÁV elnök-vezérigazgatójának vállalatvezetői, gazdasági és szervezéstechnikai erényeit – közölték. 

Dávid Ilona vezetése alatt a MÁV modern, az adósságait megbízhatóan, jó ütemben törlesztő, sikeres, az elmúlt két üzleti évet nyereséggel záró nagyvállalattá alakult. Irányításával Európa legnagyobb egységes Flirt motorvonat-flottáját sikerült Magyarországra hozni, nevéhez fűződik a 2017-ben megkezdett bérfelzárkóztatási program, elindult számos pályafelújítás, illetve az utasok kényelmét és a biztonságos és pontos vasúti közlekedést szolgáló fejlesztés – áll a közleményben.

Dávid Ilona közgazdász, 2010-2012-ig a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója, 2012-től a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és a GYSEV Zrt. igazgatóságának elnöke, 2017 óta a Mol Nyrt. felügyelő- és auditbizottsági tagja volt. A GYSEV Zrt.-ben és a Mol Nyrt-ben vállalt tisztségét a jövőben is betölti. 

A leköszönő Volánbusz-vezérigazgató, Fekete Antal 2015 áprilisától irányította eredményesen a Volánbusz Zrt.-t, közös megegyezéssel történő távozását követően pedig más területen képzeli el jövőjét – írták a közleményben.

(MTI)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2018. augusztus 02. 17:26
"Dávid Ilona vezetése alatt a MÁV modern, az adósságait megbízhatóan, jó ütemben törlesztő, sikeres, az elmúlt két üzleti évet nyereséggel záró nagyvállalattá alakult. " Kár, hogy utasként ebből "modernségből" nem sokat látni! Régen, amikor a MÁV nem volt modern, legalább egy árnyékoló függönyt le lehetett húzni az ablakon, nem sütött a pofámba a Nap 5-6 órán keresztül.
farkasflori a vizicsoda
2018. augusztus 02. 16:41
tisztara mint a kadarkorban..ha megbukott vki, akkor cserelt egy masik vezetovel es maris minden rendben lett. :DDDD
Ján Fortunák
2018. augusztus 02. 16:38
"Dávid Ilona vezetése alatt a MÁV modern, az adósságait megbízhatóan, jó ütemben törlesztő, sikeres, az elmúlt két üzleti évet nyereséggel záró nagyvállalattá alakult. Irányításával Európa legnagyobb egységes Flirt motorvonat-flottáját sikerült Magyarországra hozni" Ha-ha-ha!!! DI vezetése alatt tovább romlott a vasúti szállítás színvonala. Az utas nem szempont, mintha direkt el akarnák riasztani őket az utazástól. A vonatok egységárasak, mindegy, hogy (mint mifelénk) Bz-n utazol, vagy, mint Bp. környékén: wifis, kondis, tiszta wc-s, modern vonaton. Ép eszű ember már nem száll vonatra, csak ha tényleg nincs más lehetősége. Gratulálok a sikeres MÁV-nak, csak így tovább!
alaposmérlegelés
2018. augusztus 02. 15:35
Dávid Ilona az új jolly joker, mindegy neki vasút vagy országút, vonat vagy busz! Valószínűleg egyikhez sem ért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!