Jöhet az egységes tömegközlekedési jegyrendszer

2018. augusztus 02. 12:11

Rég várt intézkedés: a kormány tervei szerint 2020-tól a távolsági buszokora, a városi tömegközlekedésre és a vonatokra is elég lesz egyféle jegyet vásárolni.

2018. augusztus 02. 12:11

Egységes tömegközlekedési tarifarendszeren dolgozik a kormány – erről a Magyar Időknek beszélt az innovációs tárca államtitkára csütörtökön a Hír TV információi szerint.

A terv szerint a távolsági buszokon, a városi tömegközlekedésen és a vonatokon is egységes jegyeket vezetnének be a mostani rendszer helyett: ha például valaki az ország nyugati feléből keletre utazik, elég lesz csak egyfajta jegyet megvennie, és nem kell az autóbuszokra, a városi közlekedésre és a vasútra is külön-külön jegyet vásárolnia.

Mosóczi László innovációs államtitkár elmondta: elsődleges feladat a közlekedési rendszerek összehangolása, az új jegyrendszert pedig 2020-ra vezetnék be. 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2018. augusztus 03. 08:28
Azt hiszem alapjában véve itt mindenki félreérti. "Egységes tömegközlekedési tarifarendszeren dolgozik a kormány" Ennek csak hozadéka, hogy egy helyen megveheted a jegyet, de az egységes tarifa azt jelenti, hogy a példádat használjam: ugyanannyiba kerül a metró, a fehérvári vonat és a sárga busz! (nyilván kilométer arányosan) Holott a Ft/km költség nyilván nem lehet ugyanannyi a három járműnél..
brekker
2018. augusztus 02. 23:07
Nem merik bevezetni a korrekt elszámolást, mert, ha a fizetők megtudnák, hogy a többség nem fizet, akkor kitörne a parsztlázadás.
Nannyó
2018. augusztus 02. 14:20
Szuper. Akkor mostmár csak olyan menetrendeket kérünk, ahol 3 perc késésért visszafizetik a jegy árát, mint Japánban. :))
Szarvasember
2018. augusztus 02. 13:48
Örülök neki, remélem jó is lesz. Viszont kínos lehet a Mandinernek, hogy az illusztrációnak használt képen migránsok szállnak vonatra :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!