Kínaiak veszik Magyarországon a legtöbb lakást

2018. április 23. 07:24

Minden második kérelmet kínaiak adnak be itthon ingatlanszerzésre – írja a Világgazdaság.

2018. április 23. 07:24

Minden második kérelmet kínaiak adnak be magyarországi ingatlanszerzés engedélyezésére az Európai Unión kívülről – írja a hétfői Világgazdaság.

E tekintetben stabilan az oroszok állnak a második helyen, megelőzve az ukránokat és az izraelieket, de tavaly már a törökök is felzárkóztak az élbolyhoz. 

Budapesten a Nagykörúton belüli területeken a 200 ezer eurós (60 millió forintos) és a drágább ingatlanok a legnépszerűbbek, Budán pedig főként a 300-400 ezer eurós házakat keresik a külföldiek - tájékoztatta a Világgazdaságot Hegedűs László, a Duna House ingatlanközvetítő hálózat franchise-partnere. 

A legfelkapottabb vidéki város továbbra is Hévíz, Miskolcot, Debrecent, Pécset és Keszthelyet előzi meg.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sersem4
2018. április 23. 13:32
Kik azok a debilek, akik
Illieral
2018. április 23. 10:54
Így már érthető a brutűlis ingatlanár emelkedés. De ennek szerintem nem annyira kellene örülni, mert ezekkel a magyar családok, hogyan versenyezenek?
flesh ripper
2018. április 23. 08:28
Eladtam a pesti lakásomat egy patinás társasházban. Pártoltam volna a magyar vásárlót, ám csak szaud-i, emírségi arabok, kínaiak és angolok, oroszok stb. jelentkeztek. A társasházi tulajdonostársak nyomást helyeztek rám, hogy csak kizárólag magyarok (esetleg nyugateurópaiak) számára tegyem lehetővé eme értékes szomszédságot. Nagyon meglepő, mivel a házban kizárólag harcosan balos- és liberális (bizony, a soros-párti szerveződésekre szavazó) tulajdonostársak tulajdonosok. (Rajtam kívül, még 6 tulaj!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!