Márciustól könyveket is vehet automatából

2017. december 28. 09:20

Ezer forint alatt juthatunk hozzá szépirodalmi művekhez.

2017. december 28. 09:20

Jövő tavasszal POKET néven új olvasásnépszerűsítő akció indul a fővárosban – írja a Magyar Művészeti Akadémia honlapja. A projekt a Sztalker csoport, Vecsei H. Miklós színművész és Grecsó Krisztián író, költő kezdeményezése. 

Eszerint 2018 márciusától Budapest forgalmasabb csomópontjain könyvautomatákat helyeznek el, amelyekből egyetlen bankkártyaérintéssel, 990 forintért bárki hozzájuthat kortárs és klasszikus irodalmi művekhez. A portál közlése szerint a minőségi, mégis olcsó zsebkönyvek nem lesznek nagyobbak egy okostelefonnál. A projekt legalább hat automatával indul.

A kötetek elsődleges célközönsége a budapesti tömegközlekedést használó emberek sokasága, de a kezdeményezés távlati tervei között szerepel, hogy a POKET-eket eljuttatják fesztiválokra is, ahol a magyar regények angol nyelvű fordításait is meg lehet majd vásárolni. Az MMA a kezdeményezés mögé állt és anyagi támogatást biztosít a projekthez.

„Értékes és érdekes műveket fogunk eljuttatni az olvasókhoz, megfizethető áron és minél könnyebben elérhető módon. Értékes és érdekes pillanatokkal szeretnénk kitölteni a közlekedés üresjáratait” – mondta Vecsei H. Miklós a projekt tájékoztatóján.

A márciusban induló zsebkönyvsorozat első darabjai közt megtalálhatjuk majd A Pál utcai fiúkat (Molnár Ferenc), az Utas és holdvilágot (Szerb Antal), az Ady Endre éjszakáit (Krúdy Gyula), az Egy őrült nő naplóját (Csáth Géza) és egy Dés László által szerkesztett Esterházy Péter-válogatást is. A színes könyvsorozatot a MOME egy grafikus csapata tervezte.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2018. január 01. 17:36
Szerintem egy könyv ( Dés) kivételével ingyen letölthetők a MEK (Elektronikus Könyvtár)- ből, azaz akinek van egy e-book olvasója (kb. 25-30 ezer Ft), az simán hozzájuthat, ahogyan ezernyi más, már nem jogdíjas műhöz is. Ez a szolgáltatás már évek óta működik.
anegy_
2017. december 28. 10:40
Idióta itt felettem Vicceskedsz! Az orrod most félreáll, mi? Puff neki, ez a korrupt kormány szétverte az oktatást is! Csodálatos ötlet! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!