Bors: Alvászavarral kezelték a veronai tragédia buszsofőrjét

2017. március 29. 12:31

A Bors információi szerint alvászavarral kezelték annak a busznak a sofőrjét, amely tragikus balesetet szenvedett, miközben magyar diákokat szállított Olaszországban.

2017. március 29. 12:31

Alvászavarral kezelték az olaszországi Verona mellett tragikus balesetet szenvedett magyar iskolai kirándulás buszsofőrjét – állítja a Bors.

A lap szerint az alvászavar ténye egy egyeztető beszélgetés során, lényegében véletlenül derült ki.

A Bors információi szerint a minap a Szinyei Merse Gimnáziumban találkoztak a szülők a buszt és a sofőröket biztosító cég vezetőjével. A cégvezető akkor azt kérte, alkossanak perközösséget, és pereljék be együttesen az olasz autópálya-kezelőt, mert úgy gondolja, a korlát okozta a tragikus végeredményt. De az is kiderült, hogy a busz sofőrjét alvászavarral kezelték.

Czakó Tibor, a buszt üzemeltető társaság vezetője a Borsnak megerősítette: kezelés alatt állt a sofőr alvási apnoe szindróma miatt.

A lapnak elmondta: a sofőrnek szakorvosi és üzemorvosi engedélye is volt, jól érezte magát. Volt egy készüléke, amit magával kellett vinnie. Ez a készülék segít az éjszakai szabályos légzésben, hogy kipihent legyen – mondta a buszos cég vezetője.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2017. március 30. 14:59
Hozzátartozókat idejekorán, mások által elveszíteni, szörnyü fájdalmas. A fájdalomdij teljesen jogos és indokolt. Nem szokás ilyenkor azzal jönni, hogy a család pénzért árulja halottját. Ami furcsa nekem az az, hogy a zsidóüldözés áldozataival kapcsolatban "jóvátételröl" beszélnek, ami valóban furcsa, mert ilyesmi nem tehetö jóvá, viszont "fájdalomdij" nagyon is megillette öket is.
kulalak
2017. március 29. 23:36
Abban a készülékben van memóriakártya. Ha rendszeres használó és előtte nap (időszakban, órák hossza stb.) bizonyíthatóan használta is, akkor a cég (és orvosa) eljárása rendben. Sajnos a tragédia, tragédia marad, a sofőröknek alvásvizsgálat kéne és az egészséges testsúly megtartása.
blackened
2017. március 29. 18:23
Ez elképesztő!
3M..
2017. március 29. 18:14
Ez így mindent megmagyaráz. Tehát az olaszok évtizedekkel ezelőtt, ezért építették a szalagkorláthoz oly közel a pillért és a szalagkorlát azért volt olyan alacsony. Tehát végeredményben nem a mostani szabvány szerint készült sztráda a hibás, hanem az a sofőr korábbi alvászavarral összefüggő kezelése. A menetíró műszer tökéletesen rögzíti a sofőr ténykedését, legalább 28 nap, de két évre is a tevékenykedését. Ez gyenge magyarázat, mivel a túra egy hete alatt az autó nem mozdult. Túlvezetés, fáradtság kilőve. De azért bonyolítsák és fogják rá valamire. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!