Túzokkatasztrófától tart a DK a földprivatizáció miatt

2015. december 03. 16:06

„A Fidesznek semmi sem számít, ha az állami vagyont osztogatja el a saját kádereinek” – írja sajtóközleményében Nagy-Huszein Tibor, a DK alelnöke, szerinte ugyanis elpusztulhat a hazai túzokpopuláció a fideszes földprivatizáció miatt. Hasonlóan vélekedik a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület is.

2015. december 03. 16:06

Jelentős természeti kár okozására készül a kormány” – kezdi sajtóközleményét a DK-s Nagy-Huszein Tibor, aki úgy véli, elpusztulhat a hazai túzok-populáció a fideszes földprivatizáció miatt. 

Ha a Kiskunságban, a Kisalföldön és a Hevesi-síkon lévő, túzokoknak otthont adó földek is magánkézbe kerülnek, semmi sem fogja garantálni Európa egyik legveszélyeztetettebb madarának túlélését” – magyarázza Nagy-Huszein, de az nem derül ki a közleményből, hogy a földhaszonbérleti rendszerben eddig mi garantálta a túzok túlélését.

A Fidesznek semmi sem számít, ha az állami vagyont osztogatja el a saját kádereinek” – értékeli a folyamatot a DK-s.

A HírTV-nek a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület ügyvezetője, Halmos Gergő már többet mondott a földprivatizáció és a madarak kipusztulása közötti összefüggésről. Szerinte az állam tulajdonosként a faj védelmében már a bérleti szerződésben előírhatja, hogy a bérlő mit tehet a földön és mit nem.

Egyébként a természetvédelmi előírások, így a védett állatok védelmére vonatkozó kötelezettség nem csak az államot, hanem a természetes és jogi személyeket is köti, azaz ebből a szempontból irreleváns, hogy egy adott terület állami vagy magántulajdonban van.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2015. december 04. 10:44
Elég lenne nektek egy mai veréb is, csak az a nagy étvágy (ami nemzeti vagyont eltüntető privatizáció óta nem múlik) túzokról beszéltet benneteket
Horpadt Bölény
2015. december 04. 10:34
Várom,hogy buggyant Fletó deklarálja -én is túzok vagyok ! Soha nem fog elpusztulni. A hülyeség örök.Éljenek a túzokok.
Horpadt Bölény
2015. december 04. 10:26
Nagy Szaddam Husszein, hiába voltál demokratikus túzok, mégis úgy jártál, mint egy bütykös hattyú
Morgen
2015. december 03. 21:44
Csak a DK-s túzok jobb ma, mint holnap egy vad- liba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!