Elindult a György Bence-féle Faktor.hu

2015. október 12. 08:57

Elindult a faktor.hu, a TV2 egykori hírigazgatójához, György Bencéhez köthető hírportál. A médiaszakember még augusztusban beszélt arról, hogy hírportált indít egy harminc fős csapattal, közérthető nyelven, kerülve a „fikázós” stílust.

2015. október 12. 08:57

Elindult a György Bence, a TV2 korábbi hírigazgatója által augusztusban beharangozott hírportál, a Faktor.

György akkor a Kreatívnak adott interjúban elmondta: a portál indulására magánemberek adták össze a pénzt. A csapatot főleg tévés újságírók alkotják, harminc fővel. A tulajdonos Nouvelle Media Kft. az afaktor.hu és a faktortv.hu domaineket jegyezte be.

Az oldal híreket, riportokat, interjúkat és véleményeket közöl majd, utóbbihoz külön fognak felkérni publicistákat, azonban „ahogyan a tévés hírszerkesztőségben sincsenek klasszikus szakújságírók, így itt is ez lesz a modell”. Hozzátette: nem kedveli a „szellemeskedő, poénkodó, fikázós” hangvételt, viszont olyan nyelven szeretne kommunikálni a portál, ami nem igényel bennfentes tudást és közel áll a tévénézők által érthető stílushoz.

Az első publicisztika Ókovács Szilveszter Opera-igazgató levele egy valódi Opera-nézőhöz.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luga
2015. október 20. 12:19
Még várnék néhány napot. Ha nem gyűlölködő, és mint mondják, nem fikázó, olvasni fogom. Szívesen olvasnék olyan hírportált, ami híreket közöl, és nem az újságírói erőszakos magánvéleményét.
Antigoné
2015. október 20. 12:19
Nem biztos, hogy rossz lesz. Találtam rajta egy izgalmas interjút az utolsó magyar kémről, aki ma is a rehabilitálására vár. Adjunk nekik egy kis időt.
ritt mickley
2015. október 20. 12:18
Az biztos hogy nagyobb látogatottsága lesz, mint a Géfodor féle állami pénzből támogatott bohócoldalnak, a 888hu-nak
MOPO3OB
2015. október 14. 15:47
Ez azért érdekes cikk: http://bit.ly/1LJ9oTg A dokumentumfilm is az volt ami életéről készült. Szerintem vélemény rovattal nehéz lesz őrizni a a függetlenséget, de az egy annyira kis költségű és nagy olvasottságot ígérő műfaj, hogy megértem ha egy médiavállalkozás elcsábul ebben az irányba is. Hála az MTI ingyenes hírszolgálatának ha nagyon demokratizált a internetes hírportálok világa Magyarországon. Aránylag kicsi befektetéssel is lehet színvonalas portált létrehozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!