Orbán: Ma is így döntünk a pályázatokról

2015. május 18. 08:50

A volt budapesti amerikai nagykövet könyve szerint Németh Lászlóné és Orbán Viktor döntöttek a középítkezéseken győztes pályázatokról. Orbán Viktor az RTL Klubnak elmondta: szerinte ez így törvényes.

2015. május 18. 08:50

Eleni Kounalakis volt budapesti amerikai nagykövet könyve szerint Németh Lászlóné volt fejlesztési miniszter elmondta neki: ő és Orbán Viktor döntöttek róla, hogy a középítkezési projekteken melyik pályázatok nyerjenek. Ha volt olyan magyar cég, ami el tudta végezni a munkát, akkor az nyert, függetlenül attól, hogy volt-e jobb ajánlat. Orbán Viktor elmondta: ez ma is így van, „ez a törvényes rendje”, tehát hogy a fejlesztési kabinet dönt a pályázatokról. A miniszterelnök szerint ez rendben van, a DK viszont hatalommal való visszaélés miatt tett feljelentést.

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neumagone
2015. május 18. 19:51
Autokráciában valóban törvényes.
pemete jakab
2015. május 18. 19:49
"Orbán Viktor az RTL Klubnak elmondta: szerinte ez így törvényes" Azt tudjuk, hogy törvényes. Mert ha nem, akkor majd úgy írják át a törvényeket. A probléma mélyebben van.
catalina9
2015. május 18. 17:25
oskar 2015. május 18. 11:53 Vadainak tájékoztatni kellene, hogy hogyan ment ez Gyurcsány idejében." Így: Gyurcsány Ferenc 2006 novemberében arra utasította akkori gazdasági miniszterét, Kóka Jánost, hogy ne erőltesse tovább az átláthatóságot az autópálya-építések alkufolyamataiban – ezt maga Kóka János mondta el bizalmasan az akkori amerikai nagykövetnek, April Foley-nak a WikiLeaks által közzétett egyik amerikai diplomáciai távirat szerint.…." de akkor kussoltak a ballibák, sorostalpasok..
Brókerkormány
2015. május 18. 16:17
aetius [Hozzászóló kiszűrése] 2015. május 18. 09:04 De mi az, hogy ő/ők döntik el, hogy ki nyerjen? Nem az lenne a lényeg, hogy a legjobb pályázat kapja a közbeszerzést? A piaci verseny csak úcska kommunista bolsevik TRÜKK:))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!