MTVA-vezér: Az átszervezés óta nőtt a köztévék nézettsége

2015. május 12. 14:52

Miközben a közszolgálati aktuális csatorna európai szinten is jónak mondható eredményt ért el, a nézők rátaláltak a Duna TV-n azokra a tartalmakra, amelyeket a korábbi főadón néztek – mondta el Szabó László Zsolt MTVA-vezérigazgató a siófoki Media Hungary konferencián.

2015. május 12. 14:52

A tavaszi átszervezés óta nőtt a közszolgálati televíziók nézettsége, a 15 és 59 éves kor közöttiek körében az átlagnál is nagyobb mértékben – mondta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója kedden, a siófoki Media Hungary konferencián. Szabó László Zsolt közölte: a változást a tematikus csatornák terjedése és a régió közszolgálati televízióinak jó tapasztalata, ezen belük az M2 gyerekcsatorna sikerei, valamint az M1 megújításának igénye vezette. Miközben a közszolgálati aktuális csatorna európai szinten is jónak mondható eredményt ért el, a nézők rátaláltak a Duna TV-n azokra a tartalmakra, amelyeket a korábbi főadón néztek - tette hozzá. 

Szólt arról is: júliusban sportcsatornával, a következő esztendőben pedig két újabb adóval gyarapodik a hazai közszolgálati televíziókínálat. A vezérigazgató arról beszélt, hogy az M4 elsősorban a magyar sportra fókuszál, főleg az 5 látvány- és a 16 kiemelt sportágra figyelve, de a programba kerülnek majd az utánpótlás-neveléssel és a szabadidővel kapcsolatos témák is. Elmondta, hogy a július 18-én induló csatorna napi 10 órányi élő adást kínál majd. 

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója a konferencián arról beszélt: kiugróan magas nézettséget a saját gyártású műsorokkal lehet elérni, noha az évek során sokat változott, hogy mit tartanak ilyen eredménynek. Hat éve egy 30 százalékos közönségarány még kudarc volt, ma – a kábelcsatornák terjedése miatt – 18-19 százalék már jónak számít – tette hozzá. Kitért arra, 2009-ben fordult elő először, hogy kábelcsatorna nézettségben „megvert” egy országos adót, azóta pedig folyamatosan csökken a különbség a legnagyobb hagyományos televíziók és a kábeltévék nézettségi eredménye között.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
radical
2015. november 20. 20:43
Undorító párt propaganda a "köztévének" nevezett csatorna! Minden szép és jó az embernek olyan érzése van hogy legszívesebben azt is mutogatnák hogy Orbán simogatja a búzaszálakat. Teljesen kiegyensúlyozatlan és totálisan elfogult a Fidesz irányába egyszóval nézhetetlen!
radical
2015. november 20. 20:43
Eredmények?A kamu számok az nem eredmény hanem egy szánalmas propaganda!
di maggio
2015. szeptember 24. 09:35
Jönnek fanyalogni a "Pártkeltések".
qccqccqcc
2015. május 20. 20:44
Ha olyan szar, minek nézitek, basszátok meg?! Nemjetek az Óga-tv-re, vagy a Voncsipogra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!