Iain Lindsay lesz az Egyesült Királyság új budapesti nagykövete

2015. május 20. 14:57

Iain Lindsay váltja Jonathan Knott eddigi nagykövetet a budapesti brit nagykövetség élén. A 2016 januárjában érkező Lindsay 2011 óta bahreini nagykövetként tevékenykedett. Lindsay örül a megbízatásnak, szerinte Magyarország és az Egyesült Királyság között baráti, partneri, szövetségesi viszony van.

2015. május 20. 14:57

Iain Lindsay lesz az Egyesült Királyság új budapesti nagykövete 2016 januárjától. Az eddigi bahreini nagykövet Jonathan Knottot váltja. Lindsay 1980-ban csatlakozott a brit diplomáciai szolgálathoz, különböző megbízatásai során Varsóban, Dohában, Tokióban, Canberrában, Bukarestben és Hongkongban állomásozott. Romániában például a külügyminiszter tanácsadója is volt. 2002-ben a Brit Birodalom Rendjével tüntették ki. 2011 óta az Egyesült Királyság bahreini nagyköveteként szolgált.

Örülök, és megtisztelve érzem magam, hogy én lehetek az Őfelsége budapesti nagykövete. Az Egyesült Királyság és Magyarország baráti, partneri és szövetségesi viszonyt ápol. A magyar kormánnyal és néppel együtt dolgozva szeretném erősíteni a kapcsolatunkat egymással” – nyilatkozta Lindsay kinevezéséről.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2015. május 20. 23:22
A brit diplomácia egyedülálló. Bahrein jó hely volt ugródeszkának, ideje eggyel följebb lépni: Budapest.
alex.leopardi
2015. május 20. 15:41
Isten hozott,ha nem lenne szerepetek a hazám szétverésében még őszintén is gondolnám
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!