Fidesz: Vadai saját főnökével kezdheti a korrupcióellenes harcot

2015. május 18. 15:23

A Fidesz közleménye szerint Gyurcsány Ferenc ugyanis szerintük „minden idők legkorruptabb kormányzását követte el”, ezért Vadai ágnesnek előbb saját háza táján kéne sepergetnie. A nagyobbik kormánypárt frakciója a DK kifogásaira reagálva arra emlékeztetett: Gyurcsány Ferenc maga is elismerte, hogy „azért hagyta ott az MSZP-t, mert ott loptak”.

2015. május 18. 15:23

A Fidesz-frakció szerint Vadai Ágnes DK-alelnök saját főnökével szemben kezdheti a korrupcióellenes harcot, Gyurcsány Ferenc ugyanis szerintük „minden idők legkorruptabb kormányzását követte el”. A Fidesz parlamenti frakciója hétfőn közleményben reagált az ellenzéki politikus által elmondottakra, aki szerint törvénytelen a középítkezési projektekkel kapcsolatos kormányzati gyakorlat, a miniszterelnök erről szóló vasárnapi nyilatkozata pedig a korrupció nyílt beismerése.

Vadai Ágnes sajtótájékoztatóján Eleni Tsakopoulos Kounalakis volt amerikai nagykövet könyvét felidézve azt kifogásolta: Németh Lászlóné korábbi nemzeti fejlesztési miniszter minden héten leült Orbán Viktor kormányfővel, átnézték a középítkezési projektek listáját, és eldöntötték, melyikeknek legyen prioritása és melyik pályázatok nyerjenek. Orbán Viktor miniszterelnök ezzel kapcsolatban azt mondta: nyilvános eljárási rendszerben születnek a kormány döntései; egy bizonyos értékhatár felett minden pályázati döntésnek át kell mennie a fejlesztési kabineten.

A nagyobbik kormánypárt frakciója a DK kifogásaira reagálva arra emlékeztetett: Gyurcsány Ferenc maga is elismerte, hogy „azért hagyta ott az MSZP-t, mert ott loptak”, és azt is, hogy „honnan vándorolt a szocialista párthoz a pénz, jobb, ha nem tudjuk”. Szerintük a tiltott pártfinanszírozás gyanúját is erősen felveti, hogy Gyurcsány Ferenc családi cége jelenleg is napi 3 millió forintot „tesz zsebre” egy tisztázatlan és eltitkolt brüsszeli megbízás révén azért, hogy a fejlesztési pénzek elköltését ellenőrizze, „miközben a Gyurcsány-Bajnai-kormány a hazánkat illető uniós források 76 százalékát is szabálytalanul költötte el”.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuc-kuc
2015. május 19. 13:01
A szocik loptak???? Na neeee! ...ha azok loptak akkor mit csinálnak ezek most???? Ennyit a szocik nem loptak 10 év alatt mint Orbánék évente!
Mindjárt
2015. május 18. 17:52
Ne hecceljék vadkan vadait mert nekik megy :)
heep
2015. május 18. 16:18
Vadai is kezdhetné a saját főnökével a korrupciós harcot. Ez igaz. De a Fidesz is kezdhette volna a futóbolond és kormánya elszámoltatásával a korrupció elleni harcot 2010-ben. De ez csak a parasztvakításig terjedt ki. 5 év alatt egyetlen komoly ügyben sem született elmarasztaló ítélet. A Weisz piti ügye meg a Hunvald röhejes büntetése vagy a Hagyók ügyének elmismásolása ugyebár semmi. De mit tettek az államadósság növekedésének kb felének az ellopása, offshore számlákon való landolása miatt? Ez mégiscsak a GDP kb 15%-nak eltüntetését jelenti. Aztán most a Fidesz a saját korrupciója ellen is harcolhatna. Lenne ezzel is dolga bőségesen.
Berecskereki
2015. május 18. 16:01
"Gyurcsány Ferenc maga is elismerte, hogy „azért hagyta ott az MSZP-t, mert ott loptak”, de neki kevés volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!