BurEUcratia: Az EU-s bürokrácián ironizál az Egyesült Királyság

2014. november 07. 13:56

Jonathan Knott brit nagykövet és Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára avatta fel a budapesti Erzsébet téren a „BurEUcratia” nevű labirintus-installációt. A kiállítás az olyan EU-s szabályokra akarja felhívni a figyelmet, amelyek feleslegesen megnehezítik a vállalkozások életét.

2014. november 07. 13:56

Többek között az adatvédelem, a munkaidő, az élelmiszeripari- és állategészségügyi ellenőrzések, valamint egyes környezetvédelmi uniós szabályokat is túlzottnak tart Nagy-Britannia. Ezek szerintük inkább csak megnehezítik a kis- és középvállalkozások életét.

A problémára a „BurEUcratia” nevű labirintus-installációval világítanak rá, amelyet Jonathan Knott brit nagykövet és Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára avatott fel. Jonathan Knott azt mondta: a nehézkes EU-szabályozás miatt évente több millió euróra tehető Európa GDP-vesztesége évente, és több ezer munkahely létre sem jön. Knott örvendetesnek nevezte, hogy az Európai Bizottság is fontosnak tartja a szabályozás javítását és Frans Timmermann biztos személyében már külön felelőse van a témának.

A Brit Nagykövetség által emelt labirintus célja, hogy rámutassanak az uniós túlszabályozás kkv-kat sújtó káros hatásaira. A három napig megtekinthető installáció így épült meg az Erzsébet téren:

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2014. november 07. 18:36
"A Brit Nagykövetség által emelt labirintus célja, hogy rámutassanak az uniós túlszabályozás kkv-kat sújtó káros hatásaira." Amit ezek kapni fognak az USA-tól. Ki fogják tiltani őket Alaszkáról meg a Nagy Tavakról. :)))))))))
popzene
2014. november 07. 14:09
Gyönyörű bazmeg, hogy az _NGM_ államtitkára avat fel olyan installációt, amely a vállalkozások életét megnehezítő _uniós_ szabályokra hívja fel a figyelmet. Különösen, ami a kkv-kat illeti...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!