Biológiai szúnyogirtást szorgalmaz az LMP

2014. július 09. 14:52

Az LMP javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy jövőben – ahol megoldható – a vegyszerek használata helyett biológiai úton végezzék a szúnyogirtást – mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján a párt társelnöke.

2014. július 09. 14:52

Szél Bernadett hangsúlyozta, hogy a kémiai szúnyogirtás az emberekre is veszélyes lehet. Hozzátette, hogy a leszórt vegyszerek a táplálékláncban is felhalmozódnak, miközben a biológiai irtás során csak magukat a szúnyogbölcsőben lévő lárvákat fertőzik meg egy talajbaktériummal.

Az LMp társelnöke kiemelte, hogy a tervek alapján idén 800 ezer hektáron fognak kémiai, és csak húszezren biológiai szúnyogirtást végrehajtani. Véleménye szerint, ha megfelelő forrásokat és szaktudást bocsátanak az önkormányzatok rendelkezésére, akkor hatékonyabban tudnák ellátni ezt a feladatot, mint a katasztrófavédelem – jelentette ki.

A képviselő azt is javasolja, hogy ne csak az egészségügyi államigazgatási szerv, hanem a környezetvédelmi hatóság is vegyen részt az engedélyezésben. Végül azt mondta, nagyon fontos, hogy a szúnyogirtásról 48 órával korábban értesítsék a lakosságot.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. július 11. 06:13
Szél Bernadett egy légycsapóval?
Kárpáti Zoltán
2014. július 10. 09:37
A biológiai szúnyogirtás a fecske. Mondjuk ha nem mérgezik meg.
Brigadéros
2014. július 09. 22:12
Szél Bernadett söprűre pattan és elkapkodja őket? :)
Kárpáti Zoltán
2014. július 09. 19:49
A permetszórást lakott területre egyszerűen be kéne tiltani oszt sluszpasz. A szúnyogok úgyse döglenek meg tőle. Ez csak alibi irtás, de annál károsabb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!