L. Simon elismerte, hogy az RTL eddig is fizetett adót

2014. június 15. 09:55

Az RTL Klub szerint megtévesztő a Miniszterelnökség közleménye, mert azt sugallja, hogy a cégcsoport nem fizet Magyarországon adót, holott tavaly 8,9 milliárd forintot fizettek be a költségvetésbe. Ezt az RTL híradójában L. Simon László is elismerte.

2014. június 15. 09:55

„Egy pillanatig nem mondtuk, hogy az RTL nem fizet adót” — nyilatkozta az RTL Klub szombat esti híradójában a fideszes L. Simon László, a reklámadó beterjesztője. A riporter emlékeztette a politikust a Miniszterelnökség közleményére, melyben azt írják: „A Kormány álláspontja szerint helytelen, hogy az RTL Klub bosszúhadjáratot indít azért, mert Magyarországon is adót kell fizetnie.” 

L. Simon erre ismét megismételte: senki nem mondta, hogy az RTL Klub nem fizet adót, amikor nyereséges, most viszont az RTL-nek is be kell tartania az új reklámadóra vonatkozó szabályokat. A politikus szerint az a cél, hogy az országból minél kevesebb jövedelem áramoljon külföldre, ennek megállítására pedig legitim eszköz a reklámadó.

A fideszes politikus szerint nagy probléma, ha az RTL és a kormány nem ért egyet egy adózási kérdésben, akkor a tévécsatorna arra úgy reagál, hogy előveszi Orbán Győző bányászati cégének egymilliárdos osztalékát. L. Simon László szerint komoly híradó ezzel nem foglalkozik, még akkor sem, ha a témát egy ellenzéki párt, itt a DK hozza fel.

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. június 27. 11:46
Elismerte? Hihetetlen, Pedig dokumentumok vannak róla! Hát micsoda renyhe fityesz-dolog ez? Nem lehazudni a csillagokat az égről? Hát mit szól ehhez a felcsuti narancs-vajda?
Stadionban láttalak meg
2014. június 18. 22:22
Szerintzetek Orbán ezután leadózott?:) Fiatal volt és kellett a pénz Csodálatos találat, egyenesen az 1989. augusztus 26-i HVG-ből. - Miből él? - A Soros Alapítványtól havi 10 ezer forintos ösztöndíjat kapok, ehhez jön még a Századvég Kft.-től havonta 5-10 ezer forint szerkesztői honorárium.
Berecskereki
2014. június 18. 22:22
No még egyszer utoljára. Nem voltam, nem vagyok kommunikációs szakember, bár igaz azt is tanultam. Amennyiben netán az lennék, akkor sem a Fidesznél, hanem valamelyik gazdasági vállalkozásnál. Közgazdasági szakon végeztem, s közel 50 évig ebben a témakörben dolgozta. Mondhatni majdnem minden területen. Soha nem állítottam, hogy tévedhetetlen vagyok. A személyeskedést pedig te kezdted, amikor az első hozzászólásod minősítéssel kezdted. Én csak a kesztyűt vettem fel ironikusan. Megértem, hogy fájó, de ez van. Amilyen a mosdó, olyan a törölköző. Nem teszek úgy, mintha a vita partnerem nem értene, mert a tény az, hogy nem ért, vagy terel. Világosan megválaszoltam, hogy miért nem kapcsolódik az állításod a témához. Ezért írod; csak épp a tartalom teljes marhaság. borzasztó magabiztos vagy, de közben semmihez sem értesz. Mindezek után az már csak természetes lehet, hogy te mindenhez értesz. Talán még a könyvtárszakhoz is, így nyugodtan lehetsz akár EP képviselő, talán még bizottsági elnök is.
Berecskereki
2014. június 18. 22:20
No még egy személy aki mikroökonómiás öko-filozófiaii szakon végzett kutató. Még többen is vagytok? Sajnálom, mert most nem tudok veletek foglalkozni mivel más elfoglaltságom akadt. Remélem azért nem fakadtok sírva. :-) Majd jól meglesztek egymással.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!