Felavatták a Horn Gyuláról elnevezett termet az EP-ben

2014. június 11. 13:24

Az Európai Parlament brüsszeli székházában kedd este felavatták a Horn Gyuláról elnevezett tanácskozótermet. Az eseményt az MSZP EP-delegációja szervezte, Martin Schulz EP-elnök is beszédet mondott.

2014. június 11. 13:24

Az EP áprilisban döntött úgy, hogy „tekintettel Horn Gyula elvitathatatlan érdemeire Európa és Németország újraegyesítésében, valamint Magyarország uniós csatlakozásában játszott szerepére, termet neveznek el a korábbi magyar miniszterelnök emlékére”. A Fidesz EP-küldöttsége a döntés után közleményben tiltakozott.

A termet kedd este avatták fel. Az eseményt az MSZP EP-delegációja szervezte, és azon Martin Schulz EP-elnök, Hannes Swoboda, az EP szocialista frakcióvezetője, Udo Bullmann, a német szocialista EP-delegáció vezetője, valamint Tabajdi Csaba, az MSZP EP-delegációjának vezetője méltatta Horn Gyula tevékenységét. Jelen volt és felszólalt Horn András, a néhai miniszterelnök unokája is.

A DK két megválasztott EP-képviselője is részt vett az eseményen. Közleményükben azt írták: az „ünnepélyes gesztussal a DK megkezdte munkáját az Európai Parlamentben”.

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Motivince
2014. június 11. 18:53
fidesznek is lesz Terme nagy cellás terem ahová befér a sok bünözö ott rohad rájuk a lakat
ördöngös pepecselés
2014. június 11. 16:07
Mégis milyen alapon szolgál ki az EP német nemzeti érdeket? vagy időközben a németek anektálták ez EUt?
balint60
2014. június 11. 16:07
Csendesen szeretnék emlékeztetni minden Horn-pocskondiázót, hogy végső búcsúztatása állami dísztemetés keretében történet, amin -helyesen és korrekt módon- részt vett hazánk valamennyi aktív és volt közjogi méltósága.
GV0917
2014. június 11. 15:36
Rikki Harcos sejt valamit! Szárszón a Mimi budija mögött a kaiser Konrád és a kaiserine Ágnes egy miniatűr berlini falat fognak építeni-tetején három madár csontváz- pufajkában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!