Bezárja budapesti telephelyét a Michelin

2014. május 06. 10:07

A budapesti telephelyen 512 főt foglalkoztattak. Az indoklás szerint azért kell bezárni az üzemet, mert szűkült az európai teherabrincspiac és maga az üzem is jelentős modernizációra szorulna, ami viszont fekvése miatt gazdaságilag nem indokolt.

2014. május 06. 10:07

Bezárja 512 főt foglalkoztató budapesti telephelyét a Michelin Hungária. A cégcsoport által kedden az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint 2015 közepén véget ér a középkategóriás teherabroncsok gyártása a fővárosban a nyolcadik kerületi telephelyen. A cég a döntést az európai teherabroncspiac szűkülésével és azzal magyarázza, hogy a jelenleg 70 százalékos kapacitással működő gyár jelentős modernizációra szorulna, ami a belső kerületi fekvés miatt gazdaságilag nem indokolt.

A jelenleg Magyarországon 1650 főt foglalkoztató cégcsoport másik telephelyén, Nyíregyházán folytatódik a szupersport kategóriás személyabroncs gyártás, illetve Vácott a logisztikai központban és a tuzséri kereskedelmi egységben is hosszútávú jelenlétet erősített meg a cég keddi közleményben.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Real Margit
2014. május 06. 10:27
Pedig egy stratégiai szerződés jó lett volna.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!