Jön a jégeső

2014. április 20. 11:01

Húsvétvasárnap több helyen valószínű zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Figyelmeztető előrejelzés van érvényben.

2014. április 20. 11:01

Vasárnap sok felhő lesz felettünk, délen és nyugaton tartósabban borús területek is lehetnek, az ország jelentős részén azonban nem lesz zárt a felhőzet, több-kevesebb napsütés is várható. Több helyen valószínű zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. A keleti szél csak időnként élénkül meg, erős vagy viharos széllökések legfeljebb zivatar környezetében fordulnak elő. A legmagasabb hőmérséklet 15, 18 Celsius-fok között valószínű, késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

 
Az ország területén vasárnap éjfélig figyelmeztető előrejelzés van érvényben: a déli óráktól főként az ország északi felén és a Dunántúlon lehet elszórt zivatar, de késő délután, este délen, délkeleten sem zárható ki. Zivatarhoz helyenként erős (50-60 km/h) szél, néhol nagyobb csapadék (10 mm) és kisebb méretű jég (1 cm-esnél kisebb) társulhat.
 
Időjárásunkat a tőlünk délkeletre örvénylő ciklon határozza meg, melynek hidegfrontja kelet felől átvonul a Kárpát-medencén, mögötte a magasban pedig hideg csepp helyeződik Magyarország fölé. Különösen a hidegfrontra érzékenyek érezhetik meg a légköri változásokat.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szörftábor Balatonlelle
2014. április 20. 19:46
Vihar is jön vele,a vizen leszünk.A Magyar Szörftábor Unió csapata.
qccqccqcc
2014. április 20. 16:06
Hu de jó, alig várom...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!