Schiffer: A Fidesz adósrabszolgaságba hajtja a következő generációkat

2014. január 17. 18:57

Az LMP társelnöke a Zala megyei jelölteket bemutató sajtótájékoztatón a paksi bővítésről kötött moszkvai megállapodásról azt mondta: a Fidesz a következő generációkat is adósrabszolgaságba hajtotta és több generációra bebetonozta az ország energiafüggőségét.

2014. január 17. 18:57

Orbán Viktor három évvel ezelőtt nemzeti szabadságharcot hirdetett, de most „odadobta a hazát Moszkvában” – fogalmazott Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke pénteken Nagykanizsán. A politikus a párt Zala megyei képviselőjelöltjeit bemutató sajtótájékoztatón kijelentette: a paksi erőmű bővítéséről kötött moszkvai megállapodással a Fidesz „több generációra bebetonozta az ország energiafüggőségét”. Miközben 2010 nyarán harcot hirdetett az államadósság ellen, azzal szemben a mostani orosz megállapodással „adósrabszolgaságba hajtotta a következő generációkat is”. Schiffer András szerint az elmúlt napokban minden választópolgár számára világossá válhatott, hogy „amit a Fidesz mond, annak minden esetben a fordítottja igaz”. Ha a moszkvai megállapodásnak megfelelően valósulna meg a paksi bővítés, akkor nemhogy csökkenne, hanem a duplájára szökhet fel az áram ára.

Az LMP társelnöke arról is beszélt, hogy meglátása szerint az elmúlt napokban tisztult a kép: „a nemzeti cinizmus rendszerével szemben felsorakoztak a múlt árnyai”. Láthattunk egy „politikai reinkarnációs kísérletet Gyurcsány Ferenc, Kuncze Gábor és más levitézlett politikus előadásában”. Ha valakinek elege van a jelenlegi kormányból és „nem kívánja vissza a 2010 előtti panoptikumot”, annak az LMP jelenthet reményt – tette hozzá. Mint mondta: az LMP színeiben több „kormánykárosult” is indul, köztük Hadházy Ákos, „a szekszárdi trafikmutyi leleplezője”, Varga György, akit Mészáros Lőrinc „mozdított el” a felcsúti polgármesteri székből, valamint Gál Ferenc, aki a saját földjét próbálja megvédeni „a fideszes földfoglalóktól”.

A három zalai választókerület jelöltjeit bemutatva elmondta: a Zalaegerszegen induló Paksy Zoltán a párt egyik alapítója, még védegyletes aktivistaként kerültek egymással kapcsolatba. A választástörténettel is foglalkozó történész-levéltáros négy évvel ezelőtt is megmérette magát a zalai megyeszékhelyen a parlamenti választásokon. A keszthelyi választókerületben Németh Áron Csaba ugyancsak az LMP jelöltje volt négy évvel ezelőtt. A római katolikus hitoktatói és kommunikációs-művelődésszervező végzettségű fiatal Tilajban, egy kistelepülésen él, Hévízen ortopédtechnikai asszisztensként dolgozik. Nagykanizsán indul az LMP 106 egyéni jelöltjének legfiatalabbika, a 23 éves Tringer Ferenc. Négy évvel ezelőtt gépésztechnikusként végzett, jelenleg CNC-gépkezelőként dolgozik.

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néger pilóta
2014. január 18. 13:11
ORBÁN SZÁJBAFOSTA A SZAVAZÓIT! "Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Oroszország expanziója, újraerősödése egy valóságos kihívást jelent a Nyugat számára. Olyan fenyegetést, olyan kihívást, amely Közép-Európából kiindulva elérheti az Európai Uniót, sőt elérheti a szövetségesek katonai erejét is. Európában bizony elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt most már mindenki kezdi veszedelmesnek látni" - mondta Orbán Viktor 2007. október 1-én.
durbints sógor
2014. január 18. 12:35
Nagyon sokba kerülhet még nekünk az évszázad üzlete! Bár a kormányzati kommunikáció bombaüzletként tálalja az orosz hitelből épülő új atomerőművet, nem számolnak azokkal a kapcsolódó beruházásokkal, amelyek a biztonságos és gazdaságos üzemeltetéshez szükségesek. Az új atomerőműhöz például biztos szükség lesz a villamosenergia-rendszer átfogó fejlesztésére, és megépülhet egy régóta tervezett szivattyús energiatározó is. A Duna felmelegítése ellen 200 méter magas hűtőtornyokat építhetnek, sőt még egy régi tabu is ledőlhet, és belevághat a kormány a folyó duzzasztásába is.
fideszbukta2014
2014. január 18. 12:28
Sarló, kalapács és vöröscsillag a Fidesz-székházon Sarlókalapácsos és vöröscsillagos molinók kerültek szombat délelőtt a Fidesz Lendvay utcai székházára. A flashmobot az Orbán orosz atomdöntése ellen tiltakozó Együtt PM szervezte.
NeMá
2014. január 18. 12:06
Magyarország az IMF hitelt is vissza fizette, Matolcsy vezényletével, pedig az nem beruházásra lett elköltve, hanem ne menjen csődbe az ország. Paksra költött minden fillér meg fog térülni és hasznot fog hozni, rendkívül hosszú távon is. Szerintem nem azzal kéne foglalkozni, miért ne legyen, hanem LMP is foglalkozhatna azzal, miként lehetne hatékonyan felhasználni az áramot, amit termel. Én ötleteket várnék tőlük, hogy hol lehetne javítani a dolgokon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!