Őfelsége tévéje

2013. december 23. 12:56

Mi a magunk részéről ugyanis nem hisszük, hogy a vezérigazgató és a gazdasági igazgató dobta össze a megtakarítását és ebből egyszerűen megvették a TV2-t.

2013. december 23. 12:56
Urbán Ágnes

Korábbi blogjainkban már utaltunk arra is, hogy a TV2 eladása napirenden van és úgy gondoltuk, hogy a kormány közeli médiacsoport, az Infocenter lehet a vásárló. A reklámadó belengetésekor sejteni lehetett, hogy a kormányzat így próbálja segíteni a magyarországi vevőt, elijesztve az esetleges külföldi versenytársakat az itteni médiapiaci befektetésektől. Hogy ennek köszönhető-e vagy sem, az üzlet megköttetett, a vezérigazgató és a gazdasági igazgató megvette a céget, bár teljesen nyilvánvalónak tűnik, valaki még áll az adásvétel mögött.

Az igazán érdekes kérdés, hogy megismerjük-e valaha pontosan az új tulajdonosi szerkezetet. A TV2-t üzemeltető MTM-SBS Televízió Zrt. (csakúgy mint a Magyar RTL Televízió Zrt.) jogállása megváltozott azzal, hogy október 31-én befejeződött a digitális átállás. Ha Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság honlapját megnézzük, azt látjuk, hogy a két cég már a bejelentés alapján működő országos lineáris médiaszolgáltatások között van, és bár elvileg erre is vonatkoznak átláthatóságra vonatkozó előírások (Mttv. 42§ (1) e)) kérdéses, hogy a Médiatanács milyen elszántsággal áll neki a tulajdonviszonyok feltárásának. A felvásárlás során a felek biztosan figyeltek arra, hogy a legkisebb jogi ellenállásba ütközzenek, így annak versenyhatósági vizsgálata során feltehetően nem lesz szükség a Médiatanács szakhatósági állásfoglalására. A Gazdasági Versenyhivatal így megismeri ugyan a tulajdonosi hátteret, de korántsem biztos, hogy a fideszes médiabirodalom kusza céghálójából kibogozhatók az összefonódások. Könnyedén le lehet vezényelni tehát a tulajdonosváltást úgy, hogy soha nem fogjuk megtudni, valójában ki is áll az ország második legnagyobb közönségarányú kereskedelmi csatornája között. Mi a magunk részéről ugyanis nem hisszük, hogy a vezérigazgató és a gazdasági igazgató dobta össze a megtakarítását és ebből egyszerűen megvették a TV2-t.

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetigi
2014. március 26. 11:04
Attól tartok: ez a spinkó is lemaradt a fogszabályozó viseléséről, amikor az még segíthetett volna rajta. A boxerrel való fazonigazítást viszont mégsem kívánom neki, (amilyen jó szívem van).
imres
2014. február 08. 22:47
Mark Bolt elvtárs! Konkrétan. Említsd meg a műsort, a szereplőket és az elhangzot szöveget képi megjelenítéssel! Mert ez így ugyanaz, mintha azt mondanám: Mark Bolt elvtárs tegnap este egy kapualjban megrontott egy fiatalkorút. Tetszik érteni? Az a baj veletek, Mark Bolt elvtárs, hogy saját beszűkült aggyal megtermelt gondolataitokat a valósággal keveritek össze. Régi rossz, genetikailag örökölt szokás.
atila68
2014. január 08. 10:13
Kedves Ágnes! Mindenekelőtt forduljon szakemberhez, mert ha folyamatosan többes szám első személyben beszél önmagáról az több mint beszédes. Másodsorban nem tudom eldönteni, hogy csak freudi elszólás, hogy több blogot futtat párhuzamosan, vagy csak nincs tisztában a poszt, és a blog kifejezések közti különbséggel. Harmadsorban az, hogy ön mit hisznek(sic!) és ön számára mi minek tűnik teljesen lányegtelen. Negyedsorban a prekonceptatív nem-eszmefuttatása, miszerint az új tulajdonosok gondosan ügyelnek, hogy minden jogszerű legyen önellentmondás önmaga részéról, és szemben. Ötödsorban, ön elfogult, és rosszindulatú.
StG
2014. január 07. 19:24
"Nektek"? Többet látsz belőlem, vagy mi a f.sz van? Ez a söpredék érveléstechnikájának a legalja...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!