Hoppál: A helyi termelők megerősítése nemzeti érdek

2013. október 12. 11:26

Hoppál Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő szerint nemzeti érdek a helyi termelők megerősítése, ezért lehetővé kell tenni, hogy az ország minél több pontján legyen termelői piac.

2013. október 12. 11:26

A politikus szombaton Pécsen, a Búza terére kitelepült árusoknál tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a termelői piacok nem jelentenek komoly konkurenciát a boltoknak, bevásárlóközpontoknak, ugyanakkor azzal, hogy közvetlen kapcsolatot teremtenek a termelő és a fogyasztó között, számos család megélhetését biztosíthatják. Rámutatott: felmérések szerint az ilyen piacokon árusító termelők forgalma jelentősen emelkedik, sokkal nagyobb bevételre tehetnek szert, mintha termékeiket viszonteladóknak, nagykereskedelmi csoportoknak értékesítenék.

Hoppál Péter örömének adott hangot, hogy az elmúlt időszak kormányzati intézkedéseinek, jogszabályi módosításoknak is köszönhetően egyre több helyen alakul termelői piac, ugyanakkor szükségesnek nevezte, hogy azok létrehozását, lehetőségeikhez mérten, a helyi önkormányzatok is támogassák. A politikus Pécset hozta fel példaként, ahol több cég együttműködve szervezi meg az árusítást, marketingmunkát végez a piac ismertségének növeléséért, a környékén pedig ingyenes parkolást tesznek lehetővé a vásárlók számára.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. október 13. 08:32
tököm tele van már, hogy valami vagy nemzet ellenes, vagy nemzeti érdek... nemzeti szó nélkól, már az étel is más...
=nessuno=
2013. október 12. 21:44
Nevetséges. Nincsenek helyi termelők. Pár embernek van zöldség a kertjében, többiét a gaz eszi.
Secnir
2013. október 12. 16:01
"Hoppál: A helyi termelők megerősítése nemzeti érdek" ööö... ...nem épp a héten volt valami ilyen témájú felszólalása schiffernek, akit aztán a fidesz 2/3-ban leszavazott? csak kérdem, hogy ki találta fel a spanyolviaszt...
IgazságosIzomViktor.
2013. október 12. 15:23
Hát igen...Páratlan siker minden területen.Köszönjük Fidesz...!Hanem Petya!Se egy gyurcsánybajnaizás?Se egy előzőnyócév?Se egy maffiabaloldal?Mi történt veled?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!