Már százezer háztartásban beszerelték a vételhez szükséges eszközöket

2013. szeptember 12. 13:00

Több mint százezer háztartásban már beszerelték a digitális televízióadások vételéhez szükséges vevőeszközöket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szakemberei – közölte a szervezet kommunikációs igazgatója sajtótájékoztatón szerdán, Nyíregyházán.

2013. szeptember 12. 13:00

Zsuppán Attila elmondta: a digitális átállás második üteme október 31-én zárul, ebben a fázisban Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar megyében, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megye északi részén, Békés megye egy kimaradó kis részén, Baranyában, Bács-Kiskun és Tolna megyében, valamint Zala és Somogy megye legdélebbre eső részein is megszűnik az analóg tévéadások sugárzása.

Az elsőütemes átállást gördülékenyen vette a hatóság, amely az ország középső területén 14 megyében segítette a lakosságot, és 55 ezer háztartásban szerelte fel az eszközöket – mondta a NMHH kommunikációs igazgatója. Tájékoztatása szerint a munka második üteme is jól halad. Országszerte eddig 475 ezer háztartást kerestek fel a szakemberek annak érdekében, hogy felmérjék, ki az, aki a digitális átállás során segítségre szorul.

A felmért háztartásokból mintegy 134 ezer igényt regisztráltak, és több mint 100 ezer háztartásban már beszerelték a digitális földi adások vételéhez szükséges beltéri jelátalakító-egységet. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint 57 ezer rászorult él, akik közül több mint 22 ezren igényelték az NMHH által ajánlott segítséget – jelezte Kovács Ferenc, a város Fidesz-KDNP-s polgármester a tájékoztatón.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!