Elviszi a gyártás egy részét Kecskemétről a Mercedes?

2013. szeptember 05. 09:49

A Reuters értesülései szerint Mexikóba viheti 2018-tól a CLA modellek gyártását a Mercedes. A Napi Gazdaság kérdésére a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. azt közölte, hogy egyelőre nincs döntés sem a kecskeméti gyár esetleges bővítéséről, sem másról.

2013. szeptember 05. 09:49

Mexikóba viheti 2018-tól a CLA modellek gyártását a Mercedes – írja meg nem nevezett Mercedes-vezetőkre hivatkozva a a Reuters annak kapcsán, hogy a Daimler és a Nissan közös autógyártást tervez a mexikói Aguascalientesben idén nyíló üzemben.

A Napi Gazdaság ennek kapcsán arról ír, hogy a kecskeméti gyár megnyitásakor a Daimler azt mondta, van potenciál a gyár bővítésében, a lap kérdésére ugyanakkor a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. azt közölte, hogy erről, illetve a gyártás esetleges elköltöztetéséről is csak jövőre lesz döntés.

A CLA-t csak Magyarországon gyártják, eddig még informálisan sem merült fel, hogy a Mercedes elvinné annak gyártását Kecskemétről.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cöfös civil
2013. szeptember 05. 15:26
Itt az ideje államosítani a Mercedest, mert sok lesz a munkanélküli. Tárgyalásokat, és gyors vásárlást Viktor! Dunaújvárosi államosítók sziasztok!
Matrix
2013. szeptember 05. 15:22
Ez egész egyszerúen vérlázító amit a multibűnözők művelnek 23 éve a mindenkori szolgalelkű és lefizetett kormányok asszisztálásával Idejönnek úgy hogy 5-8millio Ft/dolgozó vissza nem térítendő állami támogatást kapnak, aztán mikor a saját pénzükből kellene fizetni a dolgozóikat akkor odébbűlnak Nemsokára idézek Kecskeméten dolgozó embertől hogy mennyire aljas a Mercedes és a német közép és felső vezetés De ezt csinálta a Michelfeit is, 5 évig adókedvezményt kapnak, az 5év letelte után, mikor már adózniuk is kellene ahogy a sarki kisABC-nek is, akkor nevet változtatnak KIKA-ra A Tecsó mögött pár évente cserélődik a magyarországi Kft A kisvállalkozóknak meg a vérét szívják, most az online pénztárgéppel
várúr
2013. szeptember 05. 13:17
A szokásos bulvárkacsa, vagy szimpla hazugság, annak is a hülyébb fajtája. 800 millió euro befektetése után költözik a Mercedes. Mi az hogy! Nagyon is! (Nem mellesleg az álhírt már meg is cáfolták).
pedroamigo
2013. szeptember 05. 11:32
Nem lennék meglepve. Mi befürödtünk a mexikói gyártással de lehet azóta fejlődtek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!