Csütörtökön napközben nem lesz tévéadás Budapesten

2013. szeptember 11. 13:07

Csütörtök napközben szünetel a földfelszíni tévéadás Budapest és Csobánka térségében az adótornyok újrahangolása miatt ‒ tudatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-vel.

2013. szeptember 11. 13:07

A reggel 8 és délután 6 óra közötti adásszünet tehát nem jelenti sem az antenna, sem a tévékészülék, sem a set-top-box hibáját. Az adótornyok áthangolása és újraindítása után a televíziónézőknek újra kell hangolniuk a vételi eszközöket (televízió, set-top-box), hogy ismét láthassák a tévéműsorokat ‒ közölte a hatóság.

A modern készülékek automatikusan megkeresik a csatornákat, de előfordulhat, hogy a nézőknek maguknak kell elindítaniuk az újrahangolást, ha azt tapasztalják, hogy egyes csatornák nem foghatók a megszokott helyen. Az áthangolás csak a vevőkészülékeket érinti, a digitális adók által lefedett területét nem, ezért nem szükséges a vevőantenna pozíciójának, irányának megváltoztatása.

Az ország középső 14 megyéjében július 31-én kapcsolták le az analóg földfelszíni tévéadások sugárzását, az antennák áthangolását pedig azon a területen szeptember 24-éig folyamatosan végzik.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!