Animációs filmeket támogat a Médiatanács

2013. május 09. 17:19

Öt pályázó animációs filmtervét támogatja összesen 45 millió forinttal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa – közölte a hatóság Szóvivői irodája csütörtökön az MTI-vel.

2013. május 09. 17:19

Bera Nándor Voltaire Candide című szatirikus regényéből készít kortárs adaptációt. Az alkotó Kovásznai György festő és animációs rendező egykori Candide-rajzait felhasználva készíti el alkotást, így nemcsak Voltaire, hanem Kovásznai előtt is tiszteleg. A nyertesek között van Horváth-Molnár Panna és Gurmai Beáta animációs filmje, a Borka és a varázsruha is. Magyarósi Éva animációs filmes rendező a családi emlékekből készít filmet: a Keresztanya és Én hétköznapi történeteket dolgoz fel a gyermekek nézőpontjából.

A Magyar Média Mecenatúra program Macskássy Gyula pályázatának köszönhetően Klingl Béla újabb epizódot készíthet Kartonka című filmjéből. A támogatásból a Kecskemétfilm stúdiójában készül Keresztes Dóra meséje, a Játékok szárítkozás közben. A hatóság közleménye emlékeztet arra: a médiatanács 2012 elején hirdette meg Magyar Média Mecenatúra programja keretében az animációs filmek gyártását támogató Macskássy Gyula pályázatot, ami 120 millió forintos keretösszeggel és három fordulóval indulhatott el; a tanács a legutóbbi ülésén az utolsó forduló eredményeiről döntött.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bábeli békák
2013. május 11. 15:44
Bayer-cikk – Pénzbírságot szabott ki a médiatanács Persze, igazmondó juhász. :)
micream
2013. május 11. 15:43
Hangfelvétel bizonyítja, hogy nem mondott igazat a szekszárdi polgármester, amikor letagadta a trafikmutyit: a hvg.hu birtokába került felvétel tanúsága szerint valóban volt egyeztetés a helyi fideszesekkel, amelyen egyenként vették végig, ki ismeri a dohányboltra pályázókat. Horváth Istvánt az sem zavarta, hogy az egyik helyi képviselő maga is pályázott. "Horváth leplezetlenül beszélt arról is, hogy a húga is pályázik, és utóbb kiderült, a nő nyert is a pályázaton. Arról is beszéltek a találkozón, hogy az egyik önkormányzati képviselő, Fajszi Lajos is indult a pályázaton."
pimepime
2013. május 09. 20:01
A korábbi támogatásra érdemesek között sincs nemzeti identitást erősítő tartalmú alkotás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!