Jön a VIII. BarCamp Budapest Konferencia

2013. április 16. 15:06

Befektető-keresésről, az innováció új korszakáról, a prosperitásról, és arról is szó lesz a VIII. BarCamp Budapest Konferencián, hogy hogyan érdemes egy jó ötlettel fellépni a világpiacon. A digitális innováció holnapja nevet viselő rendezvényre 2013. május 2-án kerül sor a budapesti Akvárium klubban.

2013. április 16. 15:06

Hogyan érdemes egy jó ötlettel a világpiacon fellépni? Hogyan segíthet a bank a vállalkozásnak? Mi a titka a prosperitásnak? Melyek az innováció új korszakának a jellemzői – négy stratégiai kérdés, amelyekre választ ad a VIII. BarCamp Budapest Konferencia. A digitális innováció holnapja nevet viselő rendezvényre 2013. május 2-án kerül sor a budapesti Akvárium klubban. 

Az előadók között lesz Szigeti Károly, a Central-Fund Zrt. befektetési igazgatója, aki azoknak a vállalkozásoknak a sorsával foglalkozik majd, akik a rendszerváltás éveiben az elsők között jutottak forráshoz kockázati tőkebefektésekkel. A befektető-kereséshez ad tanácsokat a startup világ egyik legsikeresebb vállalkozója, a Szilícium völgyből érkező Gil Penchina, aki korábban az eBay alelnöke volt, emellett a LinkedIn, Yelp, PayPal és számtalan egyéb sikeres szolgáltatás köthető a nevéhez, évente közel félmillió dollárt fektet induló vállalkozásokba. Penchina először Gerő Viktorral – a Conor Fund partnere aki korábban többek között a Vatera.hu Kft. ügyvezető igazgatói posztját töltötte be – beszélget a sikeres tőkebevonás feltételeiről, majd előadásában tapasztalatait, tippeket és trükköket osztja meg arról, hogy Amerikában hogyan lehet meggyőzni a befektetőket és ők milyen szempontok szerint döntenek.

A Budapest Bank képviseletében Erdei Zsuzsa mikro-üzletág vezető előadásában a kisvállalkozások finanszírozási igényeiről beszél majd. Arról, hogy egy kedvező hitelkonstrukció nem teher, hanem a továbblépés záloga lehet a cégeknél. Előadást tart még Tim Röhrich a bécsi Pionners Fesztivál gazdája, Szabó Dávid a Microsoft-tól pedig arra világít majd rá, hogy mit lehet a több évtized, akár több évszázad óta sikeresen működő vállalatoktól tanulni.

A BarCamp Budapest konferencia a plenáris előadások mellett kerekasztal beszélgetéseknek és vitáknak is lesznek. Vaszily Miklós, az Origó Zrt. vezérigazgatója, Dunai András, a Sanoma Media Budapest digitális üzletágának vezetője és Kardos Gábor, a Ringier Kiadó digitális üzletágának igazgató arról beszélget majd, hogyan tudják majd felvenni a versenyt a világcégekkel a hazai gyártású tartalmak a digitális média tartalom előállításában. A blogoszféra irányairól, tapasztalatairól folytat majd eszmecserét Pálinkás Szűcs Róbert (postr), Szily László (cink.hu), Szabó Zoltán (index.hu), Szabó Gergely (Ringier Kiadó).

A BarCamp Budapest keretében rendezik meg idén is a Budapest Bank startup versenyét. A megmérettetés ezúttal minden ízében nemzetközi szintű lesz: a pályázók angolul mutatják be újításukat, a zsűriben pedig részt vesz két nemzetközileg elismert szakember, Gil Penchina és Tim Röhrich. A vállalkozó szelleműek 2013. április 18-ig nevezhetnek innovatív informatikai ötletekkel.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!