Három-négy év türelmi időt kér Navracsics a járásoknak

2013. április 24. 19:22

Három-négy év alatt lehet a legfejlettebbek szintjére felzárkóztatni az országban működő járási hivatalokat – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szerdán Győrben az MTI kérdésére.

2013. április 24. 19:22

Nagyon sokszínű most még a járási rendszer az ügyintézés tekintetében is — jegyezte meg, utalva arra, hogy négy hónapja az önkormányzatoktól átvett helyiségekben, eszközökkel működnek, így a feltételek nagyban függnek a korábbi működtetők anyagi lehetőségeitől. Navracsics Tibor hangsúlyozta: az elkövetkező időszak egyik legnagyobb feladata a járási rendszer működési színvonalának, eszközellátottságának egységesebbé tétele; hogy ez mikorra érhet véget, szigorúan csak pénz kérdése, az akarat megvan hozzá, a szándék megvan hozzá, az információk is megvannak hozzá, fogalmazott a miniszter.

A célom nem az, hogy egy átlagot hozzunk létre, hanem az, hogy a legfejlettebbekhez zárkóztassuk fel a többieket — jelentette ki Navracsics. Emlékeztetett arra: az idei esztendő rendkívül fontos a kormányablakok és az okmányirodák fejlesztése szempontjából, mivel az év végéig ezek egységes rendszerré állnak össze, és az ország háromszáz pontján tesznek lehetővé gyorsabb és szélesebb körű ügyintézést.

A miniszterelnök-helyettes szólt arról is, hogy rövidesen a parlament elé kerülhet az anyakönyvi eljárások digitalizálására vonatkozó törvényjavaslat, és elfogadásával a jövő év közepétől tovább egyszerűsödhet az eljárás.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. április 24. 20:32
Fel nem fogom,hogy miért kellett szétverni a jól működő önkormányzati rendszert,és az országra erőltetni, tengernyi pénzért ezeket a "járási"hivatalokat!
micream
2013. április 24. 19:32
Idén már ezermilliárddal nőtt az államadósság Mindössze három hónap alatt 972 milliárd forinttal emelkedett a központi költségvetés adóssága, így március végén újra történelmi csúcson volt. Az Államadósság Kezelő Központ adatai szerint 21 692,4 milliárd forintos adósság az új rekord, igaz, ez épp csak meghaladja a februári 21 630 milliárdot. A tavaly márciusinál 865,6 milliárd forinttal volt több az idei első negyedév végén a költségvetési adósság.
micream
2013. április 24. 19:31
ha ilyen tempóban indul be a növekedés, akkor négy év múlva már fű sem lesz a kárpát medencében
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!