A Blikk is tiltakozik az MSZP-videó ellen

2013. március 05. 08:56

Több médium is tiltakozását fejezte ki kedden megjelent lapszámában, mert az MSZP a Magyarország ma címmel bemutatott kampányfilmjében engedély nélkül használta fel az általuk készített képeket.

2013. március 05. 08:56

A Blikk – elhatárolódva a szocialista párt kampányától – azt írta: engedélyük nélkül használta fel az MSZP azt a lap által készített táblázatot, amely a Matolcsy-csomag családokra gyakorolt hatásait mutatja be. A Magyar Nemzet közlése szerint a HírTV és az xnews.hu is tiltakozott, mert a kampányfilmben látható képeket az engedélyük nélkül használták fel, ezért mindketten hivatalos levélben szólították fel az MSZP-t, hogy távolítsák el a jogosulatlanul felhasznált részeket.

Az RTL Klub már vasárnap levélben fordult az MSZP-hez, mert a Mesterházy Attila pártelnök által aznap bemutatott húszperces filmben engedély nélkül használtak fel részleteket a kereskedelmi csatorna híradójából. A Terrorelhárítási Központ (TEK) szintén jelezte, tőlük sem kért engedélyt az általuk készített felvételek felhasználásához az MSZP. Hétfőn Puskás Ferencné, az egykori világhírű magyar labdarúgó özvegye is tiltakozását fejezte ki Puskás Ferenc nevének kampánycélú felhasználása ellen. Vásárhelyi Gábor, Bartók Béla szerzői jogainak magyarországi örököse is kifogásolta, hogy a kampányfilmben felhasználták Bartók Béla nevét és fényképét.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában azt mondta: szabályszerűen jártak el, amikor a párt kisfilmjében felhasználták az RTL Klub híradójának részleteit. Álláspontjuk szerint a közösségi videomegosztó portálon bárki szabadon felhasználhatja a felvételeket, ha megjelöli a forrását, és ennek ők eleget tettek, mert, mint fogalmazott, egyértelműen és jól látszik, hogy a filmhez használt képanyagok mely televíziótól származnak.

Török egyébként a Blikknek jelezte: készek kivágni a videóból a lap által kifogásolt részt.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. március 05. 23:11
A német külügyminisztérium ilyenkor bezzeg hallgat. :-)))))))))))))))))
feketemacska
2013. március 05. 22:24
A baloldal már készíti a trójai falovat.jövő olyenkor valamennyien beköltöznek,ki lelkese,ki pedig kénytelen-kelletlen,hátha cseppen valami később.A lovai bajnai matyi vezeti,ez teljesen világos,a szerepek elosztása már majdnem teljesen viágos.Még Fleto elvtárs is besegít a ló hátuljánál.Azért csepülik egymást,hogy a fideszesek elbizakodottá váljanak./ami várható is/ Kár ezért sok ezer műsor órát tölteni felesleges vitákkal.Dög unalmas az összes felesleges szócséplés,egy jósnő is többet tud,de aki megtanulta az egyszeregyet,az is boldogul.A köv.választás nem a piszkos /fejünk felett kurrogó/politikusokról szól majd,hanem megmutatja,hogy a nép képes-e középiskolás fokon dönteni.
wandakutya
2013. március 05. 21:24
Rendben, csak akkor te mit keresel itt. :)))) Arra ugrasz, aki szerinted ugrik? Na mindjárt előhalászom a légycsapót. :))
fidesz original
2013. március 05. 21:24
Te, savanyú,bociszemű bogaram, te. Úgy ugrassz a témára, mint tanyasi tyúk a takonyra.A hozzád hasonló szószátyár,unatkozó vénasszonyok a célközönségük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!