Stratégiailag kiemelt vállalat lett a Mal

2012. szeptember 21. 08:28

Reorganizációs tervet dolgozott ki a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. A terv biztosítja a timföldgyár talpra állását.

2012. szeptember 21. 08:28

Reorganizációs tervet dolgozott ki a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt., amely biztosítja a cég talpra állását. A timföldgyár tudomásul veszi a kormány döntését, amellyel stratégiailag kiemelt vállalattá nyilvánította – közölte a társaság. A Magyar Közlönyben Orbán Viktor aláírásával megjelent rendelet szeptember 20-án este hat órától hatályos. A rendelet alapján a Mal esetében így a csődtörvény 65-67. paragrafusát kell alkalmazni, azaz a kormányrendelet kihirdetésétől kezdve a hitelezők csődeljárást nem kezdeményezhetnek, az ilyen kérelmet a bíróság soron kívül elutasítja.

A cég pénteki közleményében azt írták: a Mal Zrt. tudomásul veszi a kormány döntését, hogy stratégiailag kiemelt vállalattá nyilvánították. „A döntés adta lehetőséget a cég arra tudja a lehető leggyorsabban kihasználni, hogy az utolsó néhány beszállítót is meg tudjuk győzni, hogy támogassák a reorganizációs tervünket, amely biztosítaná a munkahelyek jelentős részének megtartását” – fogalmaztak.

A közlemény szerint a bankok egyhangúlag támogatták a tervet, négy és fél év talpra állási időt biztosítottak, amelyhez a külföldi és hazai beszállítók nyolcvan százalékát is sikerült megnyerni. Példaként említették, hogy az áram és gázszolgáltató tíz számjegyű összeggel hajlandó segítséget nyújtani a reorganizáció első időszakában. A reorganizációs terv – amelyet a Big 4 cégek egyike auditált – megvalósításához már csak a Demján-csoporthoz tartozó gőzt szállító Bakonyi Erőmű Zrt. aláírására várnak már több mint 2 hónapja – áll a közleményben.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. szeptember 21. 09:09
Na végre! Jön viktor és megmenti mint a malévot...;)
liberálzöld.
2012. szeptember 21. 08:40
A timföldgyárat nem kell talpra állítani. Csődbe kell dönteni, aztán államosítani. Aztán újra privatizálni. Csak már kevés rá az idő. Már csak 2 éve van, hogy ez is Simicskáé legyen!
kjkj945
2012. szeptember 21. 08:36
http://www.youtube.com/watch?v=qn9Fp5NygZE
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!