Sok a baj a SZÉP kártyával

2012. július 31. 10:50

A SZÉP kártyát utazási irodák nem fogadhatják el, csak közvetlenül a szállásadók, akiknek nagy többsége viszont szerződésben áll valamelyik irodával.

2012. július 31. 10:50

Az 55/2011. Kormányrendelet értelmében a SZÉP kártyát magánszálláshelyre, belföldi szálláshelyre utazási iroda nem fogadhatja el, csak közvetlenül a szolgáltatást nyújtó szálláshely. Ennek hátránya, hogy a szállásadók nagy része szerződésben áll egy irodával, ami azt jelenti, hogy a vendégeket az utazási iroda szerzi, közvetíti, nála történik a szállásdíj kifizetése, a számlaadás, és sok közülük még a beszedett idegenforgalmi adó elszámolását és fizetését is magára vállalja – írja a hvg.

A Balatonnál és a Velencei tónál sok olyan iroda található, amelyik több száz magánszállásadóval áll ilyenfajta szerződéses kapcsolatban. A szállásadók nagy valószínűséggel nem fognak mindhárom bankkal szerződést kötni, három terminált működtetni, annak költségét fizetni és az adminisztrációját végezni. Számukra egyértelműen előnyösebb egyetlen utazási irodával szerződni. A kártyatulajdonosoknak sem kedvez a rendelet, hiszen ezzel a fizetőeszközzel nem tudják igénybe venni az utazási irodák ajánlatait, és így jelentős kedvezményektől eshetnek el.

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) szerint a rendelet hiányosságait jelzi az is, hogy az érintett felek (bankok, utazási irodák, utasok) vitáznak a rendelet értelmezésén. A másik észlelt probléma, hogy a SZÉP kártya egyes zsebei között nincs átjárhatóság.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cassi
2012. július 31. 13:18
> Mindenki maga dönthette el, mire kéri a pénzt. A Vendéglátás zseb bármire használható, szállásra, étkezésre, egyéb szolgáltatásra. A vendéglátás zsebre leköthető összeg le van korlátozva, és sokan (én is) kénytelenek voltak a keretből más zsebre is lekötni. Így most el kell költenem valamilyen belföldi szállodában 75e Ft-ot, amit nem akartam. Ha ezt a limitálást megszüntetnék, egy szavam se lenne.
zolinho723
2012. július 31. 12:36
Mit vártatok?Amihez ezek a kontárok hozzányúlnak totális csőd.
L066H
2012. július 31. 12:26
"Sok a baj a SZÉP kártyával" Nekem még semmi bajom nem volt vele, hacsak az nem, hogy kevés pénz volt rajta. :) "A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) szerint a rendelet hiányosságait jelzi az is, ..." Zavarja az utazási irodákat, hogy nem tudnak hasznot húzni a SZÉP kártyákból. "A másik észlelt probléma, hogy a SZÉP kártya egyes zsebei között nincs átjárhatóság." Mindenki maga dönthette el, mire kéri a pénzt. A Vendéglátás zseb bármire használható, szállásra, étkezésre, egyéb szolgáltatásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!