Önálló település lenne Balatonakarattya

2012. március 05. 11:37

Leválna Balatonkeneséről és önálló település lenne Balatonakarattya. Már megalakították az előkészítő bizottságot.

2012. március 05. 11:37

Tömör István (Fidesz-KDNP), Balatonkenese polgármestere elmondta: Balatonakarattya soha nem volt önálló település, mindig Balatonkenese része volt. Az akarattyaiak február végén viszont jelezték, leválnának a városról. A helyiek azért fontolgatják a leválást, mert pénzügyi önállóságot, több fejlesztést szeretnének.

A napokban megtartották az ilyenkor szükséges falugyűlést, amelyen több mint 90, bejelentett lakcímmel rendelkező akarattyai és több nyaralótulajdonos vett részt. Megalakították az előkészítő bizottságot is, mely szakértők segítségével elkészíti majd azt a dokumentumot, mely részletezi a leválás utáni várható állapotot.

A városvezető azt szeretné, ha az akarattyaiak korrekt tájékoztatást kapnának a leválás következményeiről, s ennek tükrében döntenének, de a döntésüket elfogadja. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a kisebb települések kevésbé életképesek, azok fenntartása rizikósabb.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!