Folytatódik a horvát-magyar határ aknamentesítése

2011. szeptember 07. 20:03

Európai uniós támogatással folytatódhat a délszláv háború során telepített robbanószerkezetek feltérképezése és felszámolása.

2011. szeptember 07. 20:03

Októberben folytatódhat az aknamentesítés a horvát-magyar határon, az erről szóló szerződést szerdán Eszéken írta alá Tomislav Karamarko horvát belügyminiszter és Simó Balázs, a közös program magyar irányítója.

Magyar József, a zágrábi magyar nagykövetség első beosztottja elmondta: a horvát aknamentesítési központ és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság idén tavasszal félmillió euró önerő mellé hárommillió európai uniós pályázati forrást nyert a délszláv háború során telepített robbanószerkezetek feltérképezésére és felszámolására.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2011. szeptember 08. 05:50
KGST hitelből lettek lerakva amit már akkor is az IMF-től vettünk fel most meg a változás kedvért IMF hitelből szedik fel. Az MSZP vezetését át kellene képezni aknakeresőnek Bokros Lajos meg bejárna a területet gyalog, hogy milyen munkát végeztek az elvtársak ha esetleg egy ott maradt reformszerkezet, megreformálná a két lábát mint Ő a kétlábú nyugdíjrendszert. Aztán írna egy kibaszott jó baloldali könyvet, Rokkant kocsival is tovább a Lenini bajos (Vér) úton
pityesz74
2011. szeptember 07. 21:12
Szerintem ha a Magyar kormány kérné vissza is adnák. Ugyan is ellentétben a valamikori kis antant államaival szemben a Horváth-ok soha nem nyilvánították azt a földet saját jogos szuverén területnek. Ugyan ez vonatkozik kárpát aljára is , mert azt meg az Ukrán állam adta volna önként és dalolva vissza, ha éppen nem egy Jeszenszki nevű barom lett volna a külügyi tárca élén.
itstrue
2011. szeptember 07. 20:37
Bazzz, most szólnak?! Én meg nagy nyugodtan nyomulok minden évben az Adriára. Közben meg minden alá van aknázva.. XD XD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!