Júliustól újra önálló a Mal Zrt.

2011. június 30. 16:15

Július 1-én kilenc hónap után véget ér a Mal Zrt. állami felügyelete. A jogintézmény tevékenységéről több száz oldalas zárójelentés készül.

2011. június 30. 16:15

Július 1-től feloldják az állami felügyeletet a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. gyárában. A tavaly október óta tartó jogintézmény tevékenységéről, illetve az elvégzett feladatokról több száz oldal hosszúságú zárójelentés készül.

Az állami felügyelet lehetőségét október 11-én fogadta el a parlament a honvédelmi törvény módosításával. Kossa György, a felügyelet vezetője közölte: a céget kivezették a válsághelyzetből, valamint pénzügyi, technológiai, bányászati, beszerzési, jogi, környezetvédelmi, munkavédelmi, kárenyhítési és biztonsági területeken nyomon követték annak működését. A hetvenéves vörösiszap-kezelési módszer helyett új,  száraz technológiát vezettek be - tette hozzá a Kossa.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!