200 millió ment el luxusautók és irodák bérlésére

2011. május 08. 13:35

A 600 milliós Leader-pénzek egyharmadát költötték el Somogy megyében ilyen módon a szocialista kormányozat idején.

2011. május 08. 13:35

A Somogy megyei Leader-pénzek egyharmadát luxuscikkekre költötték az előző szocialista kormányok idején – hívta fel a figyelmet a megyei területfejlesztési tanács elnöke.

Gelencsér Attila elmondása szerint a 600 milliós pályázati pénzből 200 millió forintot költöttek el luxusautók és irodák bérlésére, miközben az önkormányzati szektor évek óta súlyos pénzhiánnyal küzdött.

Gelencsér megjegyezte: a régi Leader-törvény ezeket a pénzügyi visszásságokat megengedte, de az új jogszabály értelmében a pályázati pénzek valóban a településfejlesztést segítik majd.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2011. május 09. 20:44
Ehhez valami köze Lampert Mónikának is volt, aki bátran kijelentette: tudjuk a feladatunkat, a pénzeket ezután is mi osztjuk ,/mondta a 2006 őszi választásokat követően/ most lehet tapsolni! Beszéde válasz volt a Fidesz önkormányzati győzelmére. És ugye, Somogy az ő megyéje!
HSL
2011. május 08. 14:41
Szerencsére a nemzeti ügyek kormánya a parlament kivilágítására költi az antikorrupcióra szánt pénzt. Haladunk, óriási léptekben haladunk.
ketroot
2011. május 08. 14:13
Viszont még jó, hogy a kormány nem követi azt, hogy szórja a pénzt minden szarra, ahogy a szocik!
pascal
2011. május 08. 14:02
Azt már régóta tudjuk, hogy Leader program (mint oly sok más szoci fennhatóság alatti szervezet) a korrupció melegágya. Azt is tudtuk, hogy csak a haverok kaphattak a pályázati pénzekből. Ez nem újdonság. Ezért kár volt a cikket írni. Amiért a cikk íródott az a következő mondat: "Gelencsér Attila elmondása szerint a 600 milliós pályázati pénzből 200 millió forintot költöttek el luxus autók és irodák bérlésére" Elültetni az emberek fejében azt az asszociációt, hogy az előző kormányok (nyolc év) ideje alatt minden csak a pazarlásról, az egyének "luxus igényeinek kielégítéséről szólt. Ezt is tudjuk, nem kéne ezt ilyen szájbarágósan csinálni. Az emberben óhatatlanul az az érzés keletkezik, hogy (kis) gyereknek néznek. Azoknál alkalmazzák ezt a (beégetős) tanulási módszert. És ráadásul felmerül a kérdés, hogy milyen a luxus autó? Audi S8-as (Lázár János)? Szerintem a Rolls Royce Phantom az. Ilyet vettek? Na elmentem nézni az F1-et. (azok is luxus autók)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!