Átalakították a közmédiát

2010. december 13. 12:15

Egyszerre jelentették be a négy közszolgálati médium dolgozóinak a közmédia átalakításának menetrendjét hétfő délben. Jelentős létszámleépítések lesznek, az újságírók a jövőben egy közös műsorszolgáltató alapnak dolgoznak. Nem mindenkinek tetszik az új rend.

2010. december 13. 12:15

A hétfő délelőtti állománygyűléseken közölték az intézmények dolgozóival, hogy a Magyar Televízióban, a Duna TV-ben és a Magyar Rádióban egyenként 49 dolgozó maradhat a vezérigazgatóval együtt. Kivéve az MTI-nél, ahol a tervek szerint 100-150-en maradhatnak, mivel a hírügynökséghez tartozik jövő évtől az összes közszolgálati médium hírgyártása. A többi dolgozót a Műsorszolgáltató Támogató és Vagyonkezelő Alaphoz irányítják, aminek annyi lenne a feladata, hogy kiszolgálja az egyes közmédiumok megrendeléseit. 

A Duna TV szakszervezete a csatorna ellehetetlenítése elleni tiltakozásul ma délután fél egykor jelképesen eltemeti a Duna TV-t, és a tervek szerint élőláncot vonnak a csatorna budai székháza köré. A Stop értesülései szerint a Duna Televízió munkatársai -akik ma fekete ruhában mennek dolgozni - a bejelentés után performansszal adnak hangot tiltakozásuknak. AZ MTI dolgozói még bizakodók, hiszen az eddigi információk szerint a távirati iroda stábja marad a legnagyobb. A Magyar Rádió egyes munkatársai - nem hivatalosan - folyamatosan közvetítik a tájékoztatón elhangzottakat online fórumokon.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karcolt
2010. december 14. 10:44
Ez különösebben nem zaklat fel, bármely topmenedzser pont ugyanezt tette volna, ha az a megbízása, hogy átszervezéssel olcsósítson, szabaduljon meg a párhuzamos munkafolyamatoktól, stb. Ahogy nézem, ennek sikere attól fog függni, hogy az bonyolultnevű műsorgyártó alap hogyan működik: ha azért kell, hogy könnyebben kirugdaljanak dolgozókat, akkor jó lehet (bár szerintem ezt a Fidesz ennél sokkal arrogánsabban, problémás törvénymódosításokkal szokta intézni). Ha ez az alap arra van, hogy mindenféle csókosoknak és léhűtőknek teljesen irreális fizetéseket osztogassanak, akkor nem lesz sokkal jobb, mint eddig. Őszintén szólva, tőlem a köztévéket meg is szüntethetnék: van két igénytelen országos kereskedelmi tévé, van minden oldalnak hírcsatornája - akinek nem tetszenek, azok képesek olvasni is, dögivel van sportcsatorna, film- ill. sorozatcsatorna, egyéb tematikus csatornák a főzéstől a tudományon keresztül a négerzenéig. Szóval némi nemzetiségi műsoron és versfelolvasáson kívül nincs értelme saját műsorra költeni: elég a legközszolgálatibbaknak műsorokat átvenni. (Egy kis filmmúzeum,egy kis főzés, stb.)
marko11
2010. december 13. 22:24
A ker. tévék botrányosak, de hát (eddig!?) azt csináltak, amit akartak. Nem volt olyan alja szint, aminél ne tudtak volna lejjebb menni! Vagyis, igényes köztévére igenis szükség van! A (Cselényi-mentes) Duna tévére igenis szükség van! (Ókovács Szilveszter személye igen ígéretes!)
HSL
2010. december 13. 20:55
Az OVTV-n kívül nincs szüksége semmire a NER népének.
cutcopy
2010. december 13. 17:38
Ez olyan mint a Manyup temetés - örülni kell neki..)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!