Nem kiemelt beruházás az Álomsziget

2010. november 17. 15:11

Visszavonta a kormány az Óbudai szigetre tervezett kaszinóprojekt kiemelt státuszát. A korábbi kormány még tavaly márciusban nyilvánította kiemeltté a beruházást, de a jelenlegi kabinet szerint hiányzott a közcél.

2010. november 17. 15:11

Szerdától nem kiemelt beruházás az óbudai Hajógyári szigetre tervezett Álomsziget nevű beruházás - az erről szóló kormányrendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg. A korábbi kormány még tavaly márciusban nyilvánította kiemeltté a beruházást.

Czomba Sándor államtitkár kedden az Országgyűlésben azt mondta: az előző kormány az Álomszigetet és Sukorót úgy nyilvánította kiemelt beruházássá, hogy nem volt meg az ehhez megkövetelt közcél, ráadásul a feltételek sem álltak fenn. A szerződés titkosítását Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter feloldotta, az iratokat pedig hamarosan nyilvánosságra hozzák. A szerződéseket felülvizsgálják, a vizsgálat kiterjed az érintett ingatlanok értékesítésére és a lefolytatott privatizációs eljárásokra is.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2010. november 17. 23:24
Na kérem, a kaszino az igazi spekuláció, nem a tőzsde, ott még nyerhetsz is.
gudmen
2010. november 17. 15:28
A sziget 1/3-a már 2007-ben eladva izraeli befektöknek, természetesen áron alul..valamivel többet bukott az adofizetö mint a sukoroi bizniszen.
miloka
2010. november 17. 15:25
Egy kaszinó beruházásnál mi lehet a közcél??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!