Nem állít fel vizsgálóbizottságot a korrupciós ügyben az óbudai önkormányzat

2024. március 21. 17:26

A DK-s polgármester szerint lejáratókampányt folytatnak ellene.

2024. március 21. 17:26

Nyitókép: MTVA / Róka László

Ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt március elején az óbudai önkormányzat épületében tartottak házkutatást a nyomozók. Akkor négy embert őrizetbe is vettek, közülük három azóta is előzetes letartóztatásban van. Azóta pedig egy újabb gyanúsítottat hallgattak ki az ügyben.

A gyanú szerint ugyanis egy férfi fiktív szerződéseket kötött a III. kerületi önkormányzattal saját vállalkozása és más gazdasági társaságok nevében. A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett összegeket készpénzben felvették, és korrupciós célokra fordíthatták.

Az ügy miatt a helyi Fidesz egy rendkívüli testületi-ülés összehívását kezdeményezte csütörtök délelőttre – olvasható a Hír TV oldalán. Puskás Péter, az óbudai Fidesz frakcióvezetője elmondta:

„Mi azért kezdeményeztük ezt a rendkívüli testületi ülést, mert azt gondoljuk, hogyha ilyen dolog megtörténik és ennek van egy megalapozott gyanúja, akkor nyilvánvalóan 

az önkormányzatnál is el kell végezni a szükséges vizsgálatokat.”

Puskás Péter egy olyan ideiglenes bizottság felállítását kezdeményezte, amelynek feladata az önkormányzati cégek és a nyomozásban érintett társaságok közötti szerződések vizsgálata. 

Kiss László, a kerület DK-s polgármestere szerint azonban lejáratókampány folyik ellene. A Gyurcsány-párti polgármester azzal védekezett, hogy az önkormányzat korábban nyilvánosságra hozta a dokumentumokat. A baloldali képviselő-testület – 8 igen szavazat mellett 14 nem ellenében – végül leszavazta a fideszes képviselők előterjesztését. A kerületi Fidesz képviselője azonban bejelentette, hogy közérdekű adatigényléssel fordulnak az önkormányzati cégekhez, hogy kikérjék a szerződéseket.

***

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2024. március 21. 22:08
Persze, mert DK Lacinak sokkal fontosabb feladatai vannak a pedofilügyben, mint holmi óbudai ügyeket oldjon meg...
egy genetikusanalattvaló
2024. március 21. 21:02
Íme egy újabb bizonyíték, hogy a moslékos oldalon a bűncselekménynek sincs következménye.
macskusz-4
2024. március 21. 18:48
Bojler őt szokta Nagy Kannak nevezni.....
macskusz-4
2024. március 21. 18:45
Még Baja Ferit is kihozták az elfekvöből. Akinek a haja ,90- es évek, bekerűlt a szocialista giccs, és a perverzió című oktató könyvbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!