Megvannak Szalai jelöltjei

2010. november 17. 20:18

A Népszabadság birtokába került egy, a Médiahatóság elnöke által összeállított lista azokat a jelölteket tartalmazza, akiket a közmédiumok élére szánnak. A kuratóriumok mind a négy közmédium esetében két jelölt közül választhatnak majd.

2010. november 17. 20:18

A Népszabadság megszerezte az a listát, melyen a közmédiumok élére jelölt szakemberek és közszereplők nevei szerepelnek. A jelöltek listáját Szalai Annamária állította össze, a kuratóriumoknak közülük kell választaniuk.

A Magyar Televízió élére Medveczky Balázs jelenlegi ügyvezető alelnököt és Kálomista Gábor filmproducert jelölték. A Magyar Távirati Iroda vezetője Belénessy Csaba vagy Szabó László Zsolt lehet. Belénessy a Lánchíd Rádió egykori főszerkesztője, míg Szabó jelenleg az Echo TV vezérigazgatója.

A Duna Televíziót a Hír TV-s Ókovács Szilveszter vagy Papp Ferenc veszi majd át, míg a Magyar Rádió menedzselésére Jónás Istvánt, a Lánchíd Rádió megbízott főszerkesztőjét és Újhelyi Zoltánt jelölték.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
e_r
2010. november 18. 10:52
Olvasva a jelöltek névsorát,kiderült hogy teljesen alaptalan volt a félelem,hogy elkötelezett fideszes s-eggnyalókkal töltik fel az igazgatói posztokat.Szalai kinevezése,és a médiatörvény is garancia volt rá,hogy független és jó szakemberek kezébe kerül az irányítás.
HSL
2010. november 18. 10:25
Ókovács a képernyőre és nem íróasztal mögé való. Ott lett valaki, abban jó, azért kell.
Kosinva
2010. november 17. 23:32
Ha a kedvenc Petőfi rádióm marad és annak a kereskedelmiektől eltérő zenei szerkesztettsége, akkor ez a hír közömbös marad számomra.
states
2010. november 17. 23:05
Nagy meglepik nincsenek, a Fidesz nem kockáztat, az aztán nagy kérdés, hogy közszolgálatik nézettségét, hallgatottságát sikerül-e növelni, ha nem, akkor sz@rt sem ér, ha az egész hírtévé beléjük költözik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!