Megint nőtt a repedés az iszaptározón

2010. november 01. 15:11

Hétfőn délelőtt megmozdult az ajkai tízes zagytározó fala. A már eddig is sérült fal repedései néhány centiméterrel nőttek.

2010. november 01. 15:11

A katasztrófavédelem közlése szerint a tározó sérült északi falán lévő repedéseken hétfőn délelőtt néhány centis mozgást észlelt a megfigyelést folyamatosan végző veszélyfelderitő csoport, miután némi talajmozgást észleltek. Az iszap a tározó falának alsó részére gyakorol nyomást, a fal ezért befelé mozdult. Szakmai véleményeket figyelembe véve a katasztrófavédelem megteszi a szükséges lépéseket. A környező települések nincsenek veszélyben.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bb2
2010. november 03. 08:41
Talán az lenne a "tökéletes" megoldás, ha kis hazánk minden határán építenénk egy nagy gátat, és akkor nyugodtan töltögethetnénk bele a vörös nátronlúgot, mert akkor a környező országokat már nem is fenyegetné. Szerintem elég nagy a valószínűsége annak, hogy eme hülye ötlet előbb fog megvalósulni, mint a felelősök megbüntetése.
drienovác
2010. november 01. 23:20
mellesleg: megint volt egy kisebb földrengés, Miskolc mellett, az után jött a hír, hogy a gát megint csúszott egy kicsit... ha valaki veszi a fáradtságot, és megnézi az országon áthúzódó törésvonalakat, fura dolgokat láthat, speciel pont a Balatoni hegység fölött húzódik egy , ami nyílegyenesen tart Miskolc felé.... mellesleg, az idén már 50 felé jár a kisebb földrengések száma a több ezer tonnás izék meg szépen csúsznak nyugat felé.... stabilan, hogy ne idegesítsenek senkit de bízzunk a katasztrófavédelem embereiben - ők csak tudják, alapból veszélytelennek tartották az egész komplexumot, és feltételezték, hogy a kiömlő folyadék fölfelé veszi az irányt...
drienovác
2010. november 01. 16:34
mégis milyen lépésekkel bírják megállítani azokat a marha nagy cementálódott izéket? a sors eddig kegyes volt hozzánk, de legkésőbb a tavaszi olvadáskor magasabb sebességbe fognak kapcsolni a dolgok, hacsak addig nem lesznek komolyabb esőzések legalább egy ötletet szívesen hallanék hivatalos forrásból, ami működhet
magnamater
2010. november 01. 16:06
Nem megnyugtatók a megnyugtató szavak, egy látszik bizonyosnak: a veszély egyre nagyobb lesz, s lassan eltűnik a felelősök felelőssége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!