Illés vs polgármesterek

2010. október 22. 09:12

A dél-balatoni polgármesterek szerint lekezelően bánt velük Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár. Illés újra a Lulla és Balatonendréd közötti útvonalról intézkedett helyben. „Nem vagyunk mi macskajancsik, hogy így bánjon velünk” - fogalmazott Tab fideszes polgármestere.

2010. október 22. 09:12

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár csütörtökön ismét megtekintette az általa szeptember 28-án személyesen leállított, majd a kivitelező által újraindított Lulla-Balatonendréd közötti útépítést. A Sonline.hu értesülései szerint Illés Zoltán azt mondta a helyszínen járva, egy térképre bökve, melyen kék filccel egy másik nyomvonal volt bejelölve: az út csak ott épülhet, sehol máshol.

A látogatás a Sonline.hu szerint felháborította a beruházás által érintett térség polgármestereit. Schmidt Jenő, Tab fideszes polgármestere szerint „nem vagyunk mi macskajancsik, hogy így bánjon velünk, és megkérdezésünk nélkül, a beruházást ellenzőkkel futkározzon itt a hektárokon” - fogalmazott indulatosan. Késmárki Tibor, Balatonendréd független polgármestere kérte Illést, hogy hallgassa meg. Illés Zoltán erre azt mondta neki, tudja jól, hogy ki ő, és mit akar, továbbá azt is tudja, hogy vidéken az lesz polgármester, akinek több a rokona. Késmárki Tibor közölte, kikéri magának a legitimitását megkérdőjelező kijelentést, hiszen négyötödös többséggel, és ötödször választották meg egy 1400 lakosú településen. A polgármester beszámolója szerint az államtitkár többek előtt kijelentette, hogy ahol ő áll, arra nem mehet az út.

Illés Zoltán azért állíttatta le a Balatonendréd és Lulla közötti, kiemelt projektként, uniós támogatással megkezdett, szakhatóságok által jóváhagyott állami útépítést, mert az Natura 2000-es területet érint, és mert tudomása szerint a beruházás nem rendelkezik építési engedéllyel, továbbá létezik egy másik, gazdaságosabb, védett területet nem érintő nyomvonal-alternatíva a megvalósítására. Az endrédi polgármester szerint a beruházás csak a Natura-terület szélét érinti alig 100-200 méteres szakaszon.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vero1_
2010. október 23. 08:54
lehetne akár igaza is, de ha nem tudja elfogadtatni, mit sem ér. diplomáciából *1. ebben a szocik sokkal-sokkal ügyesebbek. ez nagy baj.
shighhopes
2010. október 22. 18:57
Próbáltam finoman megfogalmazni, de a helyzet annyira rémisztő hogy jobb nem kertelni: Illés egy sötétzöld, közveszélyes tahó. Ajánlott olvasmány: http://www.haea.gov.hu/web/v2/portal.nsf/hirek_hu/78D0B341B79B9DDFC12571FE004EF286?OpenDocument A vöröiszappal kapcsolatban is összevissza pánikoltatott. Az, hogy nem grínpísz/hebegőmunkacsoport-féle félkegyelmű gittegyletet vezet, hanem államtitkárságig vitte sokkal jobban megijeszt és elkeserít mint bármi amit a Fidesz csinált.
HattoryHanzo
2010. október 22. 14:18
Illés Zoltán eddig n+1-szer bizonyította be, hogy nagyon buta, legutóbb azt próbálta meg bizonygatni, hogyha minden veszélyes tározó köt egy megfelelő biztosítást, abból létrehozható egy katasztrófa-alap, ami azért vicces, mert ezek szerint a csávó csak azt nem érti, mit jelent a biztosítás. Nincs alap, Zoli, mert nincs pénz. Majd akkor lesz, ha bekövetkezik a nem várt esemény. És akkor is csak ott, ahol bekövetkezett. Erről szól a biztosítás.
tevevanegypupu
2010. október 22. 10:49
Nemely polgarmester aki termeszetvedelmi teruleten epittetget (gondolom megvan a maganoka ra miert) csak abbol ert ha rauvoltenek es elkuldik az annyaba. Iszonyu nagy urak am a polgarmesterek, plane kis kozsegekben, kisvarosokban, es marhara meglepodnek, ha egy naluk meg nagyobb esetleg keresztbe mereszel tenni nekik. Gondolom beigertek mindenfele jot a falu vagy kisvaros lakossaganak az uttal kapcsolatban, es leszartak, hogy oda eppen nem lehetne epiteni. Illes nem diplomatikus az teny, de azt keszseggel elhiszem, hogy ezekkel a kis basakkal - legyen az barmely partallasu - nem lehet maskeppen birni csak ugy, ha jol odamondogatnak nekik. Mert bizony nagyon sokan kozuluk macskajancsik es buta bunkok. Ez a sajnalatos helyzet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!