Hulladékból magánmóló a Balatonba

2010. szeptember 24. 10:15

Illegális tavi bejárót építő munkásokra bukkantak a balatonmáriafürdői nádasban. A vélt megbízónak a természetkárosításon túl az engedély nélküli feltöltésért és hulladéklerakásért is felelnie kell majd.

2010. szeptember 24. 10:15

A vízügyi igazgatóság szakemberei a nádas felmérése közben bukkantak Balatonmáriafürdőn a munkásokra, akik legalább száz köbméternyi sittet hordtak a Balaton medrébe, hogy megrendelőjük tekintélyes méretű bejáróját megépítsék - írta a Somogyi Hírlap. Betontömbökön, téglán, cserepeken túl azbeszt tartalmú hullámpala is volt az építési törmelékben, melyet a munkások ötven méter hosszan, és helyenként több mint másfél méter szélesen terítettek szét a nádasban: egy korábbi, közel százötven méterre a tóba nyúló illegális bejárót erősítettek meg.

A szerdai tettenéréskor a felmérők azonnal értesítették a hatósági személyként eljáró természetvédelmi őrt, akinek kora délután - a munkások a kiérkezésekor már nem voltak a helyszínen - egy név is a rendelkezésére állt, mely kiindulási alap lehet a majdani eljárásoknál.

A vélt megbízónak a természetkárosításon túl az engedély nélküli feltöltésért és hulladéklerakásért is felelnie kell majd. Balatonfenyves és Balatonmáriafürdő térségében az őszi építkezések idején többször előfordult már hasonló eset, bár már csak a végeredmény volt látható - olvasható a megyei napilapban.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tzsv
2010. szeptember 24. 14:16
és két lépésből eljutottunk az urambátyámországig... :( faxkivan én csak azt nm értem, hogy mégis hogy a vérbe képes mégis működni a rendszer, ha a legtöbben nem tartják be a szabályokat... asszem ez az igazi nonszensz.
devuscka
2010. szeptember 24. 13:43
Több felmérőt a Balatonhoz! Ó a régi, ó a Balaton, régi nyarakon. http://www.youtube.com/watch?v=LXn2eZi0kTQ&feature=related
gentry
2010. szeptember 24. 13:06
Letöltendő szabadságvesztés lenne a legmegfelelőbb ítélet.
morfondír
2010. szeptember 24. 11:46
Én ezt siófoki vízügyestől hallottam, bár nem volt vezető beosztásban. Lehet, hogy Neked van igazad. De a Rába átcsatornázása így nem fér bele a képbe. Pedig volt róla szó, abban biztos vagyok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!