GKM: nem tartozik ránk a flottaügy

2010. január 22. 16:49

Lejárt szerződés miatt százmillióba kerül havonta a MÁV-nak a flottabérlés.

2010. január 22. 16:49
Ugyan a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szerint a flottaszerződések felelőssége nem  tulajdonosi hatáskör, a közlekedési miniszter tavaly mégis határozatban kötelezte a MÁV-ot lejárt szerződésének megújítására. A szerződés április elseje óta nem hatályos, bár a MÁV állítása szerint már megegyeztek a meghosszabbításról.

„Az időközben lejárt szerződés esetleges módosítása nem tartozik tulajdonosi hatáskörbe, annak körülményeiről, tartalmáról nincs tudomásunk” - közölték a közlekedési tárcánál. A MÁV 2009. április elseje óta szerződés nélkül használja - havi százmillió forint felett - a LeasePlan Hungária Zrt. flottáját.

A vasút az új tender csúszásával indokolta volna a 2004 és 2009 között érvényben lévő szerződés meghosszabbítását. Csakhogy ez nem történt meg, és szerződés nélküli használatra az esetleges csúszás sem biztosíthat elegendő indokot.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!