Nyitnikék

2021. február 05. 17:09

Ami a koronavírushoz való viszonyt illeti, Szabó Lőrinc verse jól ábrázolja a helyzetet.

2021. február 05. 17:09
Bencsik András
Bencsik András
Demokrata

„»Alszik a hóban / a hegy, a völgy, / hallgat az erdő, / hallgat a föld. // Egyszerre mégis / rezzen a táj: / hármat fütyül / egy kis madár. // Háromszor hármat / lüktet a dala, / vígan, szaporán, / mint éles fuvola. // Az a fuvolás / a Nyitnikék! / Már kezdi is újra / az énekét: // két füttyre mindig / ’kvart’ lefelé: / nem sok, de örülni / ez is elég. // Nyitni kék, fütyüli, / nyitni kék, / szívnek és tavasznak / nyílni kék! // Nyitni, de – nyitni, / de / – nyitni kék! / Fütyülöm én is / énekét…«

Ami a koronavírushoz való viszonyt illeti, Szabó Lőrinc verse jól ábrázolja a helyzetet. Tél van, ami önmagában is elég kellemetlen így február első napjaiban, amikor már sokakban bontakozik a vágy a megváltó tavasz után, ráadásul egy év elteltével kezd elviselhetetlenné válni a bezártság, a távolságtartás és a nélkülözés. Igen, sajnos sokan vannak, akik súlyos veszteségeket szenvedtek el az elmúlt év során.

A legnagyobb vesztesek a vendéglátósok. Emberek tízezrei veszítették el a munkájukat, vállalkozók ezrei lehetetlenültek el, sokan csődbe mentek, vagy a csőd szélén tántorognak… és a megmentő vakcina akadozva, a vártnál kisebb mennyiségben érkezik. Nem véletlen, hogy egyre hangosabb a türelmetlenség körükben, mint ahogy az is szükségszerű, hogy a hatalomra éhes ellenzék azonnal rá is startolt a vendéglátósokra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lemez
2021. február 05. 20:12
Van aki olyan proli ,hogy neten múveli ebbéli tehetségét.Ö magára folyassa,az szdsz-es polgit leszopják akkor sem áll neki,de nézd meg Borkait hátulról adta az ivet a lefizetett kurváknak.
Pelso j.
2021. február 05. 20:03
András, azzal tudnál jót tenni a fidesznek, ha csendben visszavonulnál.
tacsi90
2021. február 05. 19:18
büdöskommunistamunkásőr
jánosbácsi
2021. február 05. 17:56
Mészáros Lőrinc gazdagabb lett mint vót. Mega Csányi Sanya is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!