A kormány az Uber után a Pokémon Go-t is betiltaná

2016. július 13. 14:47

A MaTE (Magyar Társasjátékos Szövetség) felszólította a kormányt, hogy tiltsa be Magyarországon a Pokémon Go játékot, miután egy ütős performansz keretében Gazdálkodj okosan! társasjátékokkal barikádozták el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bejáratát.

2016. július 13. 14:47
zero
Vastagbőr

MaTE (Magyar Társasjátékos Szövetség) felszólította a kormányt, hogy tiltsa be Magyarországon a Pokémon Go játékot, miután egy ütős performansz keretében Gazdálkodj okosan! társasjátékokkal barikádozták el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bejáratát. (...)

A kormány részéről Fónagy János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára nyilatkozott: »Nincs okostelefonom, nem tudok mit mondani! A telefon az telefon, felhívnak rajta, vagy néha felhívom a nejemet, hogy készítsen kolbászos tojásrántottát vacsorára, nem értem miért kellene játszani rajta.«

Később még ennyit tett hozzá: »A kormány nem a korszerű módszerek ellen van, egyik szabályt sem azért hozták, hogy a Pokémon Go vagy más hasonló tevékenységet végző játékokat betiltsanak, hanem azért, hogy a magyarországi tevékenységet a magyarországi jogszabályok keretei közé szorítsák.
Jó, hogy bejön az új technológia az országba, de a szabályokat be kéne tartani mindenkinek. A Pokémon Go előnye, hogy ingyenes, még a társasjátékok nem azok, így áfabevételtől esik el az állam. Sok az eszkimó és kevés a fóka, egy eleve telített piacra toppant be a Pokémon Go, borítékolható a feszültség. Az nem megy, hogy megkezdik a tevékenységüket, aztán az erkölcsi magasságukból kioktatják itt az etelközi népeket, hogy a szabályaink rosszak, és változtassuk meg az ő szájuk íze szerint.«

(...)

A Hírcsárdás különszámunkat olvastátok.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valandil
2016. július 14. 06:53
Szánalmas és hazug. A Vastagbőrnek már az emléke sem él.
Mich
2016. július 14. 02:14
E mögött a kacsa mögött i a Jobbik áll...?
pollip
2016. július 13. 16:56
Nem baj, hogy a cím és a tartalom ellentmond egymásnak. Mandi, ne etess már minket minden szeméttel.
cereal killer
2016. július 13. 15:40
Nincs is betiltva! Legalábbis nálunk nincs. Viszont olyan demokratikus országokban be van tiltva részlegesen vagy teljesen, mint Belgium, Hollandia, Németország, Franciaország, Ausztrália vagy az USA! http://www.businessinsider.com/heres-everywhere-uber-is-banned-around-the-world-2015-4
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!