Üdülőt vásárolt dolgozóinak az MNB

2014. augusztus 08. 10:15

Társadalmi felelősségvállalási stratégiájának értelmében a jegybank törekszik arra, hogy béren kívüli juttatással, támogatási és segélyezési rendszer működtetésével, valamint egyéb jóléti szolgáltatásokkal támogassa több mint ezer munkavállalóját.

2014. augusztus 08. 10:15
Magyar Nemzeti Bank
mnb.hu

„Az elmúlt évtizedekben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közvetett, illetve közvetlen tulajdonában – időszaktól függően – közel két tucat ingatlan volt, melyek közül, általában ötöt-hetet rekreációs és üdülési célra használtak. Ezt az üdülőhálózatot 2009-ig teljes egészében felszámolták.

A MNB idén egy üdülő megvásárlásáról döntött. Társadalmi felelősségvállalási stratégiájának értelmében a jegybank törekszik arra, hogy béren kívüli juttatással, támogatási és segélyezési rendszer működtetésével, valamint egyéb jóléti szolgáltatásokkal támogassa több mint ezer munkavállalóját.

A megvásárolt ingatlan Magyarország keleti, gazdaságilag elmaradottabb régiójában, a Tisza közelében található. A Tiszaroff kistelepülésen található Borbély-kúria üdülőként való üzemeltetése mostantól több helyi lakosnak biztosít megélhetést.

Az ingatlant az elidegenítéssel megbízott közvetítő 680 millió forintért hirdette meg, de a végleges vételár megállapítását megelőző alkufolyamat után végül 415 millió forintért került az MNB tulajdonába.  

MAGYAR NEMZETI BANK”

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2014. augusztus 09. 19:02
Az MNB az EU követelésének megfelelően független. Kifogásokat az EU-nak tessék címezni. Ellenben például: Az ausztrál nemzeti bank a “Reserve Bank of Australia” jelenlegi működését a rá vonatkozó 1959-es törvény szabályozza. A törvény a Bank igazgatótanácsának kötelezettségéül írja elő, hogy a Bank monetáris és banki politikája az ausztrál lakosság hasznát kell, hogy szolgálja. Ezt a mindenkori kormánnyal való konzultáció alapján tegye. Az igazgatótanács saját hatalmát úgy fogalmazza meg, hogy az segítse: 1, az ausztrál pénznem stabilitását, 2, a teljes foglalkoztatottságot Ausztráliában, 3, a gazdasági haladást és a jólétet az ausztrál nép számára. (Forrás: angol nyelvű Wikipaedia: Reserve Bank of Australia, kinyomtatva 2012. január 3.) Látjuk: függetlenségről egy szó sincs.
Agricola
2014. augusztus 09. 18:25
Felerősítették a kormányzásával és politikai céljaival kapcsolatos félelmeket a mértékadó európai orgánumok mellett a legfontosabb amerikai lapok önkéntes kiváló mérvadói, akiknek nagy és maradandó fogyatékossága, hogy nem tudnak magyarul. Ezért olyan tolmácsokra kell hagyatkozniuk, mint Konrád György, Heller Ágnes, Paul Lendvai, Charles Gati stb. akik kiextrahálják számukra a beszédet és ezért a mértékadó európai orgánumok mellett a legfontosabb amerikai lapok is azt írják meg, amiről Konrád György, Heller Ágnes, Paul Lendvai, Charles Gati stb. azt mondta, hogy Orbán Viktor azt mondta. A mértékadó európai orgánumok mellett a legfontosabb amerikai lapok önkéntes kiváló mérvadói el vannak varázsolva, ezért azt képzelik, hogy Konrád Györgyék "Tiszta Forrásból" itatják őket. Ezért a varázslat hatására a mértékadó európai orgánumok mellett a legfontosabb amerikai lapok önkéntes kiváló mérvadói már a rómaiak által felismert jogelvről is megfeledkeznek: „Audiatur et altera pars”, azaz hallgattassék meg a másik fél is.
forsteandretredjemann
2014. augusztus 09. 13:12
Ebben mi a különös? Aki a pénzt nyomtatja az jelen nyugati világrend Istenét és egytelen igazi értékét hozza létre. A központi bankok a Teremtés csúcsán helyezkednek el. Csak egyetlen kicsike palotát vettek. Vehettek volna akármennyit. Inkább a mértékletesség dícsérendő.
tango47
2014. augusztus 08. 19:13
Tipikus: a szocik minden eltapsoltak (amellett, hogy az állam évente fizette az MNB milliárdos veszteségeit), a jobboldali vezetés meg vásárol. Ez a nagyobb baj? Ez legyen a legnagyobb bajunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!